In 2020, zijn 25ste sterfjaar, gedenkt de VPRO Ischa Meijer met de podcast Een dik uur Ischa op de radio: een vijftiendelige serie waarin Anton de Goede met Ischa-kenners terugblikt op hun favoriete interviews uit Ischa's rijke oeuvre. Deze serie is te beluisteren via vpro.nl of jouw favoriete podcastapp.

Daarnaast is er de nieuwe radiodocumentaire Ischa solo, over een ander aspect van Ischa’s leven: zijn toneelwerk. Deze uitzending is sinds vrijdag 14 februari, de geboorte- én sterfdag van Ischa Meijer, al online te beluisteren.

het hele archief

In 1984 kreeg Meijer zijn eigen interviewprogramma op de radio: Een Uur Ischa, rechtstreeks vanuit café Eik en Linde in Amsterdam, met muziek van het combo de Izzies, en met omroeper Cor Galis als vaste opperstalmeester. Latere titels van Meijers interviewprogramma’s waren Een Dik Uur Ischa, Zaken van de Ziel en ’t Was me het Weekje Wel. Al deze programma's kun je via de links hieronder vinden en beluisteren.

stuur ons je favoriete Ischa-interview

Er is zo’n vierhonderd uur van Ischa te vinden op deze pagina's. Wat is jouw favoriete, meeste irritatie opwekkende, schandaligste of meest geliefde Ischa-interview?

Maak een keuze en laat die met een korte argumentatie of herinnering aan ons weten. De opmerkelijkste reacties plaatsen we hier – en wie weet vragen we je in de laatste aflevering van Een dik uur Ischa op de radio om je verhaal te komen vertellen, waarbij we dan jouw verhaal & keuze integraal in de podcast opnemen. Mail ons op ischa@vpro.nl.

afleveringen