Een dik uur Ischa op de radio

Prem Radhakishun

Anton de Goede in gesprek met programmamaker en voormalig advocaat Prem Radhakishun die Ischa Meijer al volgde in de jaren tachtig en negentig en hem geen goede interviewer vond.

‘Het zijn mensen als Ischa Meijer die vanuit hun white privilege mannenpositie vrouwen onderdrukken. De man was een zuiplap en een pestkop die in de mores van vandaag zou worden afgemaakt,’ aldus Radhakishun na beluistering van het interview dat Ischa Meijer had op 13 november 1994 met Ida Lohman (1961-2007), beeldend kunstenaar en film- en theatermaker. In 1994 won zij de Prix de Rome, in de categorie Theater/Beeldende Kunst.

Ook bespreekt Radhakishun het interview dat Ischa Meijer de Amsterdamse wethouder Guusje ter Horst afnam in dezelfde rechtstreekse uitzending in de reeks ‘ ’t Was me het weekje wel’.

over Een dik uur Ischa op de radio

2020 is het 25ste sterfjaar van Ischa Meijer, misschien wel Nederlands beste interviewer uit de geschiedenis. De VPRO gedenkt hem met de podcast Een dik uur Ischa op de radio.

Hierin praat Anton de Goede met vele Ischa-kenners, onder wie Ronit Palache, Ramsey Nasr, Wim Noordhoek, Jeroen Meijer, Karin Bloemen en Annet Mooij over hun favoriete interview uit Ischa’s rijke oeuvre, dat vervolgens integraal te horen is.