Een dik uur Ischa op de radio

Jan Haasbroek

Anton de Goede in gesprek met Jan Haasbroek, hoofdredacteur van de VPRO radio, en dus ook van Ischa Meijer, tussen 1978 en 1995.

Haasbroek bespreekt een hilarisch interview van Ischa met Karina Schilte, toen net benoemd als nieuwe directeur van de Nederlandse Jeugdherbergcentrale (NJHC). Het werd uitgezonden in Een dik uur Ischa op 14 februari 1993; de 50ste verjaardag van Ischa. Met verder een zingende Ischa, felicitaties van Cor Galis, een gesprek met de Zuid-Afrikaanse schrijfster Emma Huismans en een hilarisch interview met uitgever Michel Vassallucci († 1994), die net de Orde van Kunst en Letteren van Frankrijk had ontvangen voor het uitgeven van Nederlandse vertalingen van o.a. Georges Bataille en Benoite Groult.

Karina Schilte

over Een dik uur Ischa op de radio

2020 is het 25ste sterfjaar van Ischa Meijer, misschien wel Nederlands beste interviewer uit de geschiedenis. De VPRO gedenkt hem met de podcast Een dik uur Ischa op de radio.

Hierin praat Anton de Goede met vele Ischa-kenners, onder wie Ronit Palache, Ramsey Nasr, Wim Noordhoek, Jeroen Meijer, Karin Bloemen en Annet Mooij over hun favoriete interview uit Ischa’s rijke oeuvre, dat vervolgens integraal te horen is.