In de zomerserie Knaldrang onderzoekt Tim den Besten na twee corona-rampjaren het belang van feesten. Want wat er op het eerste gezicht oeverloos plat uitziet, is voor een heleboel mensen van onschatbare waarde. In elke aflevering gaat Tim met iemand op stap voor wie feesten een cruciaal onderdeel is van hun bestaan.

aflevering 1: Max

Rammen, springen, een zestal kleddernatte oksels in je gezicht en een onbedoelde stomp in je maag – volgens Max Vet (23) een korte omschrijving van de hemel. Uitgaan, en dan vooral moshpitten op punkfeesten, is voor Max een heerlijke uitlaatklep: 'Het moet zo energiek mogelijk zijn, zodat ik daarna helemaal kapot ben.' Die energie kon hij tijdens de pandemie niet kwijt, dus begon hij maar een band: The Covids. We volgen Max naar zijn lievelingsplek Het Slachthuis in Haarlem, waar onder andere de band De Asbestboys optreedt.

 

aflevering 2: Zakiya

Tim gaat deze aflevering op pad met Zakiya Cairo (23), die altijd te vinden is op Kawina- en Afrobeatfeesten. 'R&B is leuk, maar Kawina tune en Afrobeat, dat doet iets met je lichaam en geest.' Op deze feesten is Zakiya even niet ‘the odd one out’, zoals in het dagelijks leven, maar kan ze helemaal zichzelf zijn.

Afrobeatfeesten zijn bovendien belangrijk voor de Surinaamse gemeenschap: om gelijkgestemden te ontmoeten, maar ook om een beetje van Suriname te geven aan de Nederlandse clubcultuur. Met Zakiya gaan we naar 'Afrolosjes x Gowtu' in de Melkweg.

 

aflevering 3: Suzanne

Suzanne Olsthoorn (38) en party zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Suzanne heeft lang gewacht met moeder worden – ze was doodsbang dat ze, met kind, de partybloemen niet meer buiten zou kunnen zetten, en dus een deel van zichzelf zou verliezen. Totdat haar moeder zei: 'Je hebt mensen die festivals en feestjes zien als een fase, om zichzelf te ontdekken, maar bij jou is het een levensstijl, fundamenteel voor jouw geluk.' Suzanne feest, en probeert samen met haar partner 'kickass' ouders te zijn voor hun zoontje van drie. We volgen Suzanne en haar kleine op de festivalcamping De Lievelinge.

Informatie over afl. 4 t/m 6 volgt. 

 

'Na twee jaar binnen zitten kunnen we eindelijk weer los. Ikzelf ga deze zomer naar vier festivals. Ik hoop dat ik de kerst haal!'

Tim den Besten

credits

Presentatie
Tim den Besten

Regie
Katinka de Maar

Eindredactie
Assumpta Heidemeijer & Ruby Deelen 

Productie
Rens Mevissen 

Assistent Productie
Casper Boon, Jeffrey van Nijnatten

Research
Lisa Lotens, Maxime Miedema

 Camera
Leon Veenendaal, Eva van Weeghel, Bart van Heerwaarden

Geluid
Gideon Bijlsma, Tim Marsman

Montage
Leon Veenendaal, Eva van Weeghel

Geluidsnabewerking
Jason DeGraw 

Marketing en communicatie
Innes van den Heuvel, Maike Dubelaar

Online en social redactie
Marlijn Aarts