Chandan woont in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Daar werkt hij als producer in de Nepalese filmindustrie. In 2013 maakte hij zijn eerste reportages voor Metropolis vanwege zijn liefde voor documentaires. Chandan vindt het belangrijk dat mensen zich bewust worden van thema's die vaak onderbelicht blijven, maar probeert ook altijd een lichte toon te houden. Zijn favoriete reportage gaat over de wens van veel zwangere Nepalezen om een jongetje te krijgen, omdat hij later voor zijn ouders kan zorgen.

Boze boeren

2021

Op een berg in Nepal woont boer Charlie. Hij was het Westerse bestaan zat en geniet nu van het boeren op de vierkante centimeter. Dankzij een Nepalese goeroe heeft hij veel kennis opgedaan en kan hij zichzelf nu prima voorzien van alle basisbehoeften. Chandan ging bij hem langs voor zijn verhaal.

ook interessant bij dit thema

 • Stunten met gender

  2018

  De Nepalese Dikshya heeft een hekel aan hokjesdenkers. Al van kinds af aan waagt ze zich aan hobbies die eigenlijk niet geschikt zijn voor traditionele Nepalse meisjes. Nu crosst ze als ‘lady stuntrider’ door de hoofdstad Kathmandu en inspireert ze andere vrouwen hun hart te volgen. Zelfs de mannen kunnen er geen genoeg van krijgen.

  Wifikoning

  2018

  Meneer Pun, die ook wel bekend staat als 'de wifikoning', trekt al sinds jaar en dag afgelegen gebieden in om zijn landgenoten in de hoge bergen van Nepal aan te sluiten op het internet. In 2007 werd hij hiervoor beloond met de Magsaysay Award, een Aziatische tegenhanger van de Nobelprijs. Ondanks zijn hoge leeftijd en slechte knieën weet meneer Pun van geen ophouden. Metropolis correspondent Chandan ging een dag met hem op stap.

  meer van Chandan ( 1 t/m 4 van 4 )