Yidnek woont en werkt in de hoofdstad Addis Abeba. Het liefst stort hij zich op onderzoeksjournalistiek, maar elk onderwerp vindt hij wel interessant. Zijn favoriete reportage is rauw vlees eten in Ethiopië, die op YouTube goed scoort. Met zijn werk wil Yidnek ook zelf beter worden, zowel op technisch gebied als in teamverband. Hij gaat dan ook geen uitdaging uit de weg.

Aan de wieg

2021

In Ethiopië zijn de meeste verloskundigen mannen. Dat is uniek in de wereld. Juist omdat zij de pijn van een bevalling niet kennen, zullen ze de vrouw op haar woord geloven, is de gedachte.

ook interessant bij dit thema

 • Bezorgers

  2020

  We hebben ze in 2020 vaker gezien dan de meeste van onze familieleden: de bezorgers van alle maaltijden en pakketjes die we laten aanrukken. Toch kennen we hun naam meestal niet. In Ethiopië worden geiten per fiets bezorgd.

  Rauw vlees eten

  2018

  Echte mannen braden geen vlees. Tenminste, dat vinden ze in Ethiopië. Op grote vleesmarkten scheuren de mensen hun vlees het liefst rauw van het bot. Ondanks de vele waarschuwingen van artsen dat dit niet gezond is, zweren de Ethiopiërs erbij: "Mijn overgroot oma is 114 jaar oud en at elke dag van haar leven rauw vlees!" 

  Onze correspondent Yidnek maakte een bloederige video en ontdekte dat het vooral draait om de gezelligheid.

  Koffiedrinken als therapie

  2018

  In Ethiopië worden kopzorgen besproken bij een aantal bakjes koffie. Deze speciale koffieceremonies zijn er voor bedoeld om gezamenlijk problemen op te lossen. Correspondent Yidnek Lemma ging langs bij een koffieceremonie waar de zorgen over stigmatisering rondom HIV werden besproken.