In Cambodja eten ze ratten. Maar dan niet de stadsratten die dag en nacht door het afval schuifelen, maar veldratten, die een plaag zijn voor Cambodjaanse boeren. Er zijn twee manieren waarop je de ratten kan bereiden: op een stokje boven het vuur, of in de pan. Hoe je je rat ook het liefste hebt, er is genoeg en het smaakt heerlijk (hebben we gehoord).

🕒30 min. bereiden

Bereidingswijze

Vang ze zelf of koop plattelandsratten bij een lokale boer.

Helaas moeten de ratten dood voordat je ze kan bereiden. Om te zien hoe ze dat in Cambodja doen, bekijk de video hieronder.

Verwijder de pootjes, het hoofd en de staart. Vil vervolgens de lichamen.

Vul een lage emmer met water en was hierin het vlees. Verwijder darmen en andere onderdelen die je liever niet eet. Smeer de huid vervolgens in met kruiden naar keuze.

Voor bereiding op een houtvuur, reig het vlees aan twee stokjes. Bij bereiding in de pan mag het vlees rechtstreeks in de olie. 

Eet smakelijk! 

Ingedriënten

🍴hoofdgerecht
👥4 personen

4 ratten
olie
kruiden
emmer