Libris Geschiedenis Prijs 2017

Zondag 29 oktober vindt de uitreiking van de Libris Geschiedenisprijs 2017 plaats tijdens een uitzending van OVT. Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs is er een gesprek met de vijf genomineerden en met de jury en worden de juryrapporten voorgelezen.

Martin Bossenbroek

Fout in de Koude Oorlog. Nederland in tweestrijd, 1945-1989
(Uitgeverij Prometheus)


 

Craig Harline

Jacobs vlucht. Een familiesaga uit de Gouden Eeuw
(Uitgeverij Vantilt)

Ewoud Kieft

Het verboden boek. Mein Kampf en de aantrekkingskracht van het nazisme
(Uitgeverij Atlas Contact)

Luc Panhuysen

Oranje tegen de Zonnekoning. De strijd tussen Willem III en Lodewijk XIV om Europa
(Uitgeverij Atlas Contact)

Carolijn Visser

Selma. Aan Hitler ontsnapt. Gevangene van Mao
(Uitgeverij Atlas Contact)

Over de Prijs

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een bedrag van € 20.000,- verbonden.

Jury 2017

De jury van 2017 wordt gevormd door: Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; Martine Gosselink, hoofd afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum Amsterdam; Annegreet van Bergen, schrijfster, journalist en econoom; Wim Klinkert, hoogleraar Militaire Geschiedenis aan de UvA/Nederlandse Defensie Academie; Klaartje Schweizer, sectormanager Collecties en Beheer bij het Nederlands Openluchtmuseum; Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant;
Juryvoorzitter is dit jaar mevrouw Lilianne Ploumen, demissionair minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Uitreiking in OVT

Op zondagochtend 29 oktober 2017 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2017 uitgereikt door juryvoorzitter Lilianne Ploumen tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT. We vinden het leuk als u erbij bent!

Stuur een mailtje naar ovtlive@vpro.nl als u een gratis kaartje wil reserveren. Vermeld daarbij de datum en met hoeveel mensen u komt. U krijgt dan zo spoedig mogelijk bericht of de reservering geslaagd is en nadere informatie over tijd en locatie. 

Kijk hier voor meer informatie over de live-uitzendingen op locatie van OVT in de Maand van de Geschiedenis.