Ovt

Ovt

Presentatie: Michal Citroen 10.00-11.00: Vorige week ging de column van Maarten ’t Hart bij Vroege Vogels over de geloofsovertuiging van Marianne Thieme en Niko Koffeman van de Partij voor de Dieren. Zij zijn aanhangers van de 7e dagsadventisten. Historicus Gerard Hoekstra, auteur van “ Wegwijs in gelovig Nederland”, een alfabetische beschrijving van Nederlandse kerken en religieuze groeperingen, over de geschiedenis van de 7e dagadventisten Op 15 april 1955 werd het eerst McDonalds restaurant in Des Plaines Illinois geopend. Een gesprek over de geschiedenis van de McDonalds fastfoodketen.met Ubel Zuiderveld, jarenlang hoofdredacteur van de Snackkoerier, en auteur van het boek ‘De snelle hap’. En met Cees Grimbergen die 20 jaar geleden bij de Hamburger University is geweest. Met om + 10.30 de column van de oud Vrij Nederland journaliste Ageeth Scherphuis Volgende week wordt het boek ‘De Greet Hofmans-affaire’ gepresenteerd. Een gesprek de historicus Lambert Giebels, auteur van dit boek over de beruchte kwestie-Soestdijk waarin de gebedsgenezeres Greet Hofmans het voortbestaan van het Nederlandse koningshuis in gevaar bracht. In juni 1956 kwam de affaire in de openbaarheid door een artikel in het Duitse blad Der Spiegel. Daarna boog een commissie van drie wijze mannen zich over de kwestie. Crisis en dreigende echtscheiding zijn uiteindelijk door Drees met veel moeite bezworen, nadat koningin Juliana beloofde definitief met Greet Hofmans en haar aanhang te breken. 11.00-12.00: Op 15 april 1947 werd de Wereldomroep officieel opgericht. Aandacht voor de 60 jarige geschiedenis van de Wereldomroep. Met oud-hoofd Engelse afdeling en oud-programmadirecteur Jonathan Marks historicus Han van der Horst. Met om 11.30 een special van de Wereldomroep: het tienjarig bestaan van het programma Wereldnet.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Marianne Thieme en de 7de dagsadventisten

vanaf 00:05:46

Vorige week ging de column van Maarten ’t Hart bij Vroege Vogels over de geloofsovertuiging van Marianne Thieme en Niko Koffeman van de Partij voor de Dieren. Zij zijn aanhangers van de 7e dagsadventisten. Historicus Gerard Hoekstra, auteur van “ Wegwijs in gelovig Nederland”, een alfabetische beschrijving van Nederlandse kerken en religieuze groeperingen, over de geschiedenis van de 7e dagadventisten.

Geschiedenis van McDonalds

vanaf 00:13:28

Op 15 april 1955 werd het eerst McDonalds restaurant in Des Plaines Illinois geopend. Een gesprek over de geschiedenis van de McDonalds fastfoodketen. Met Ubel Zuiderveld, jarenlang hoofdredacteur van de Snackkoerier, en auteur van het boek ‘De snelle hap’. En met Cees Grimbergen die 20 jaar geleden bij de Hamburger University is geweest.

Column Ageeth Scherphuis

vanaf 00:32:00

Column Ageeth Scherphuis over de slordigheid van de Nederlandse taal.

Greet Hofmans affaire

vanaf 00:38:22

Volgende week wordt het boek ‘De Greet Hofmans-affaire’ gepresenteerd. Een gesprek de historicus Lambert Giebels, auteur van dit boek over de beruchte kwestie-Soestdijk waarin de gebedsgenezeres Greet Hofmans het voortbestaan van het Nederlandse koningshuis in gevaar bracht. In juni 1956 kwam de affaire in de openbaarheid door een artikel in het Duitse blad Der Spiegel. Daarna boog een commissie van drie wijze mannen zich over de kwestie. Crisis en dreigende echtscheiding zijn uiteindelijk door Drees met veel moeite bezworen, nadat koningin Juliana beloofde definitief met Greet Hofmans en haar aanhang te breken.

Wereldomroep bestaat 60 jaar

vanaf 01:05:05

Op 15 april 1947 werd de Wereldomroep officieel opgericht. Aandacht voor de 60 jarige geschiedenis van de Wereldomroep. Met oud-hoofd Engelse afdeling en oud-programmadirecteur Jonathan Marks historicus Han van der Horst.

advertentie