OVT

o.a. Johan Maasbach, de voetbal

OVT

o.a. Johan Maasbach, de voetbal

Contactadvertenties; Profeten, zieners en genezers: Johan Maasbach (1918-1997); de Voetbal; Radio Moskou

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Contactadvertenties

vanaf 00:05:55

De reclames van datingwebsite Second Love zijn niet in strijd met het maatschappelijk fatsoen, dat verklaart de Reclame Code Commissie dezeweek. Second Love is een datingsite voor mensen die al een partner hebben. De SGP-jongeren vonden dat in strijd met de goede zeden. Inmiddels zijn de mogelijkheden op het gebied van relaties met het internet enorm gegroeid, maar vroeger moest men het nog gewoon doen met een contactadvertentie in de krant. Wanneer verschenen die eerste contactadvertenties, wat vond men in die tijd belangrijk en wat kon er wel en niet in? Een gesprek met historicus Pieter Stokvis, auteur van o.a. 'Huiselijk leven in de 20e eeuw' en 'Het intieme burgerleven in de 19e eeuw'.

Johan Maasbach (1918-1997)

vanaf 00:14:26

‘Van Lidwina tot Jomanda’. Een 8 delige zomerserie over profeten, zieners en genezers. Deel 6: Johan Maasbach (1918-1997), Nederlands voorganger en evangelist Met Hans Krabbendam van het Roosevelt Study Center en Silvan Schoonhoven, auteur van het boek ’God, Geld en Gehoorzaamheid’. Samenstelling: Michal Citroen en Jos Palm ‘Van Lidwina tot Jomanda’. Een 8 delige zomerserie over profeten, zieners en genezers. Deel 6: Johan Maasbach (1918-1997), Nederlands voorganger en evangelist Met Hans Krabbendam van het Roosevelt Study Center en Silvan Schoonhoven, auteur van het boek ’God, Geld en Gehoorzaamheid’. Samenstelling: Michal Citroen en Jos Palm

de voetbal

vanaf 01:05:18

De geschiedenis van een sportattribuut. Afl. 5: de voetbal

Radio Moskou

vanaf 01:16:01

‘Russische aarde, Hollandse dromen. Rusland door Nederlandse ogen’. In dit Rusland jaar, driehonderd jaar na het begin van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland, een 8 delige zomerserie van Hans Olink over Nederlanders in tsaristisch Rusland en de Sovjet-Unie. Geselecteerd uit zijn vele gemaakte documentaires over de Russische geschiedenis van de vorige eeuw. Deel 6: Radio Moskou Radio Moskou had meer dan zestig radiozenders die verspreid over de wereld konden worden ontvangen. Eén daarvan was de Nederlandse afdeling, eveneens een propagandazender. Hans Olink bezocht de zender in de tijd van glasnost en perestrojka.