OVT

o.a. Nixon-tapes; Profeten, zieners en genezers: Jomanda; de handboog; George Blake (2)

OVT

o.a. Nixon-tapes; Profeten, zieners en genezers: Jomanda; de handboog; George Blake (2)

Nixon-tapes; Profeten, zieners en genezers: Jomanda; de handboog; George Blake (2)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Nixon-tapes

vanaf 00:05:50

Afgelopen woensdag werd het laatste deel van de zogenoemde Nixon-tapes vrijgegeven, waarop het gesprek dat de Amerikaanse president Nixon en Sovjet-leider Brezjnev hadden in 1973 in het Witte Huis. Nixon liet tussen februari 1971 en juli 1973 in het geheim gesprekken opnemen. Amerikanist Hans Veldman over de tapes.

Jomanda

vanaf 00:14:42

‘Van Lidwina tot Jomanda’. Een 8 delige zomerserie over profeten, zieners en genezers. Deel 8: Jomanda (1948), genezend medium Met Ewald Vervaet, auteur van ‘Het verschijnsel Jomanda’ en cultuur- en godsdienstpsycholoog Jacques Janssen. Samenstelling: Michal Citroen en Jos Palm

de handboog

vanaf 01:05:43

De geschiedenis van een sportattribuut. Afl. 7: de handboog

George Blake (2)

vanaf 01:15:28

‘Russische aarde, Hollandse dromen. Rusland door Nederlandse ogen’. In dit Rusland jaar, driehonderd jaar na het begin van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Rusland, een 8 delige zomerserie van Hans Olink over Nederlanders in tsaristisch Rusland en de Sovjet-Unie. Geselecteerd uit zijn vele gemaakte documentaires over de Russische geschiedenis van de vorige eeuw. Deel 8: George Blake (2) De spion George Blake is in 1961 veroordeeld tot 42 jaar gevangenisstraf wegens spionage voor de Sovjets. Na vijf jaar te hebben uitgezeten in de Britse Wormwood Scrubs gevangenis, weet hij te ontsnappen. Na een spannende tocht in een camper neemt hij de wijk naar Oost-Berlijn. De KGB verleent hem onderdak in Moskou, waar hij een staatspensioen krijgt en nog steeds woont.