OVT

Hitler-humor; Theun de Vries; The Blue Diamonds

OVT

Hitler-humor; Theun de Vries; The Blue Diamonds

Hitler en humor; Theun de Vries; Het Spoor terug: The Blue Diamonds

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Veiligheidsraad

vanaf 00:05:18

N.a.v. de dreigende aanval op Syrië een gesprek over de rol van China en Rusland in de Veiligheidsraad sinds de oprichting in 1945 met politiek-commentator en VN-deskundige Dick Leurdijk.

Hitler-humor

vanaf 00:15:02

Ophef in Duitsland over een afstudeerproject van studenten van de filmacademie die een Mercedes-spotje hebben gemaakt. 'De nieuwe Mercedes C-klasse herkent gevaren, voordat ze ontstaan. Met die slogan wordt in een reclamefilmpje voor het Duitse automerk de jonge Adolf Hitler doodgereden. Een gesprek over de Hitler-mania en Hitler-ironie met historicus Wim Berkelaar en Duitsland-correspondente Annette Birschel.

Column John Jansen van Galen: Joop den Uyl

vanaf 00:34:59

De column van de journalist John Jansen van Galen.

Theun de Vries 1907-2005

vanaf 00:38:29

Deze week verschijnt ‘Revolte is leven. Leven en werk van Theun de Vries 1907-2005’ van biograaf en historicus Jos Perry. Een gesprek met hem over de schrijver en boegbeeld van de Communistische Partij

Slot Loevestein

vanaf 01:04:52

Slot Loevestein zoekt een nieuwe kasteelheer en voor die functie hebben zich meer dan 400 kandidaten gemeld. Wat is de geschiedenis van dit slot van waaruit Hugo de Groot in een boekenkist wist te ontsnappen? Conservator Sunny Jansen over de historie van Loevestein.

Het Spoor terug: Leven met Ramona

vanaf 01:19:12

Het verhaal van Riem de Wolff die onlangs 70 jaar werd. Samen met broer Ruud vormde hij vanaf 1959 het duo de Blue Diamonds. Na het overlijden van zijn broer ging Riem alleen door, met al meer dan vijftig jaar de wereldhit Ramona op het repertoire. Samenstelling: Paul van der Gaag