OVT

OVT

Nelson Mandela ; Column John Jansen van Galen; Utopia; Memoires H.W. von der Dunk; Het Spoor terug: André Loor (Suriname) dl. 1

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Prins Bernhard

vanaf 00:05:41

De affaire-De Roy van Zuydewijn. Prins Bernhard verzocht de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) om Edwin de Roy van Zuydewijn te onderzoeken. Historicus Gerard Aalders over de bokkensprongen van Prins Bernhard.

Nelson Mandela en anti apartheidsbeweging

vanaf 00:13:02

N.a.v. het overlijden van Nelson Mandela een gesprek met Roeland Muskens, auteur van het proefschrift’ Aan de goede kant: Een geschiedenis van de Nederlandse anti-apartheidsbeweging 1960-1990’en met Zuid-Afrika correspondent Bart Luirink, auteur van het boek ‘Voor Nelson Mandela. Verhalen en Voetnoten uit Nederland bij zijn negentigste verjaardag’.

Column John Jansen van Galen

vanaf 00:36:49

De column van de journalist John Jansen van Galen

Utopia

vanaf 00:40:47

In januari start SBS met een nieuw programma Utopia. 15 Deelnemers moeten proberen een nieuwe samenleving op te bouwen met beperkte middelen. Een gesprek over Utopia: van het boek van Thomas More uit 1515 tot heden, met de filosoof Wil Derkse.

Memoires Hermann Walther von der Dunk

vanaf 01:04:24

Historicus Hermann Walther von der Dunk (1928), emeritus hoogleraar contemporaine en cultuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en een van de belangrijkste historici van ons land, over het tweede deel van zijn memoires ‘Voordat de voegen kraakten’, het vervolg op zijn jeugdherinneringen ‘Terugblik bij strijklicht’.

Het Spoor terug: André Loor, dl. 1

vanaf 01:26:03

Zijn recente boek André Loor vertelt… Suriname 1850-1950 was in een paar dagen uitverkocht. Wie is deze populaire Surinaamse historicus? André Loor, inmiddels 82 jaar en een afstammeling van de eerste boeroe immigranten, heeft hij zijn leven gewijd aan het beschrijven van de geschiedenis van zijn land. Een tweedelig portret van hem en een zoektocht naar de vraag: welke rol speelt geschiedenis in het huidige Suriname en op welke wijze wordt die herschreven? Samenstelling: Djoeke Veeninga

advertentie