OVT

OVT

Wekelijks geschiedenisprogramma met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen.
In deze aflevering achtereenvolgens de volgende onderdelen:

10.05 In zijn Ochtendwijding gaat Arie Kleijwegt in op de voetbalrechten, waar zo'n hoop commotie over is ontstaan.
10.10 Kees Slager in gesprek met Ronald van Bekkum, medewerker van het Ministerie van Sociale Zaken en deze week gepromoveerd op "Tussen vraag en aanbod, op zoek naar de identiteit van de arbeidsvoorzieningsorganisatie" (SDU isbn 90 12 07 145 0), over de geschiedenis van de arbeidsbemiddeling in Nederland sinds 1880.
10.35 Kees Slager in gesprek met Lenie de Zwaan, samenstelster van de bundel "Alleenstaanden, leven en werken door de geschiedenis heen" (SDU, isbn 90 12 08255) die is verschenen naar aanleiding van het jaar van de alleenstaanden.
11.05 In memoriam ter gelegenheid van het overlijden van Jules de Corte, op 17 februari. Herhaling van een fragment waarin Jules de Corte vertelt over zijn jeugd in het jongensinternaat voor blinden Sint Henricus.
11.10 Reportage van Kiki Amsberg naar aanleiding van het bericht dat bijna alle BATA-winkels in Nederland gaan sluiten.
11.15 Reportage van Gerard Leenders naar aanleiding van het bericht deze week dat Archeon failliet dreigt te gaan mits....
11.25 In Het Spoor Terug een portret van Koos Caneel. Caneel, joods godsdienstleraar uit het Groningse Veendam, ging naar het seminarium in Amsterdam en werd adjunct-directeur van het weeshuis op het Waterlooplein, totdat dit werd leeggehaald op 10 februari 1943. Na de oorlog werd hij reizend godsdienstleraar.

Uitgebreidere documentatie aanwezig in VPRO archief
Tijden bij benadering
Presentatie: Kees Slager

advertentie