OVT

OVT

Wekelijks geschiedenisprogramma met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen.
In deze aflevering achtereenvolgens de volgende onderdelen:

10.05 Arie Kleijwegt verhaalt hoe in de jaren '50 een chauffeur van de NCRV de dame met wie hij een relatie had en die voor hem een mooie trui had gebreid bij zijn vrouw omschreef als 'een oud vrouwtje van de NCRV'.
10.10 Kees Slager in gesprek met Professor Hans Blom, sinds 1 september j.l. de nieuwe directeur van het RIOD, over zijn toekomstplannen voor het Riod en ook over de recent aan het instituut verstrekte opdracht van de regering om onderzoek te doen naar de gebeurtenissen in Srebrenica.
10.35 Kees Slager in gesprek met Ronald Prud'homme van Reine, wiens biografie "Rechterhand van Nederland. Biografie van Michiel Adriaenszoon de Ruyter" (Open Domeinreeks 32, Arbeiderspers, isbn 90 295 3486 9/CP) komende week verschijnt.
11.05 Recensie van Marnix Koolhaas van het zojuist verschenen boek "Geschiedenis van 1 Divisie '7 December' 1946 - 1996" van Martin Elands, Richard van Gils en Ben Schoenmaker (SDU, isbn 90 12 08307 9). Marnix veegt de vloer aan met het boek.
11.14 Reportage door Annemieke Windt van de tentoonstelling "Puch en Berini, twee bijzondere bromfietsen" in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Fred Leupen is Puchfanaat.
11.20 Kees Slager in gesprek met Myriam Daru van de Stichting Net Werk, die zich bezighoudt met het verspreiden van informatie over de geschiedenis van het milieu, over het nieuwe Tijdschrift voor Ecologische Geschiedenis.
11.25 Aflevering 2 van de Spoor Terugserie "Tussenstop Apeldoorn, op weg naar het beloofde land".

Uitgebreidere documentatie aanwezig in VPRO archief
Tijden bij benadering
Presentatie Kees Slager

advertentie