OVT

OVT

Wekelijks geschiedenisprogramma met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen.
In deze aflevering achtereenvolgens de volgende onderdelen:

10.05 De Ochtendwijding van Arie Kleijwegt gaat deze keer over Wim Kok en nog een aantal hoge PvdA-functionarissen, met wie door Stemerdink de vloer aangeveegd werd in een boekje. Aanleiding is de nieuwe scheurkalender van Peter van Straaten, die zich ook al vrolijk maakt over Kok.
10.10 Marnix Koolhaas en Gerard Leenders in gesprek met Huub van Heiningen, auteur van het boek (1985) "Wee der vergetenen" over de watersnoodramp in het Land van Maas en Waal uit 1926 (De Kleyn BV, Wijchen) en met Ir. Jan bervaes, verzamelaar van feiten over overstromingen en hoogwaterstanden. Aanleiding: de rivieroverstromingen in Limburg van de afgelopen week die tot Nationale Ramp zijn gebombardeerd.
11.05 Marnix Koolhaas in gesprek met Johan van der Tol, een van de auteurs van een jubileumboek over de Kalverstraat die 600 jaar bestaat. ("Kalverstraat, de bekendste straat van Nederland 600 jaar, uitgeverij Beelddrift)
11.10 Reportage van Jacqueline Maris over de tentoonstelling "Marius Richter, een bewogen schilder" in het Slot Zeist.
11.25 Portret van de 97-jarige Cornelia van der Veen-Schmal, begin deze eeuw wijkverpleegster in Noord-Holland, auteur van het boek "De zuster komt zo", (1993) uitgeverij 60+ in Cadier en Keer.

Uitgebreidere documentatie aanwezig in VPRO archief
Tijden bij benadering
Presentatie Marnix Koolhaas

advertentie