OVT

OVT

Wekelijks geschiedenisprogramma met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen.
In deze aflevering de volgende onderdelen:

10.06 Ochtendwijding van Arie Kleijwegt naar aanleiding van het zojuist verschenen boek Aju Paraplu van Henk van Gelder, over gevleugelde woorden.
10.10 Discussie over de vraag hoe christelijk Nederland nog is. O.a. naar aanleiding van door KLO in opdracht van OVT gehouden enquête: wat wordt gevierd met Pasen, gelooft u dat Jezus drie dagen na zijn dood weer levend werd, en bent u voor een knipkaart voor vrije dagen ipv verplichte vrije dagen op christelijke feestdagen?
Met: godsdienstsocioloog Martin van Hemert; Dr. Sophie van Bijsterveld (KUB), die een proefschrift schreef over de verhouding kerk en staat; en de 89-jarige vrijdenker Gé Nabrink.
11.04 Agenda waarin:
- De tentoongestelde mens in Teylers Museum in Haarlem
- Kleding met een vouwtje in het Arnhems Openluchtmuseum
- Catamarans in Maritiem museum in Arnhem
- Satans Trawanten in Museum voor Heemkunde in Almelo
- Mummies onder het mes in Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden
11.11 Op 5 mei komen er nieuwe postzegels uit in een serie ter herdenking van WO2. Deze zegels zijn gewijd aan Radio Oranje en een ervan toont Jetje van Radio Oranje.
Naar aanleiding hiervan Kees even in gesprek met Arie, die in '87 een serie maakte over Radio Oranje. Aansluitend een fragment uit die serie, waarin Arie Mw. Bantzinger, ofwel Jetty Paerl interviewt. Tenslotte het liedje "Op de hoek van de straat".
11.18 Kees in gesprek met Ellen de Vreij van de Werkgroep Herkenning, zelfhulporganisatie voor kinderen van 'foute ouders', nav dagen die binnenkort worden georganiseerd.
11.28 Aflevering 5 van de zesdelige serie De Zuster komt zo! over de geschiedenis van de verpleging. Deze aflevering gaat over De Nieuwe Tijd, de psychiatrische verpleging, de verpleegstersopleidingen.
Interviews met:
-Toos Louter
- Gre Don
- mw. Groneman
- Myrla DanauUitgebreidere documentatie aanwezig in VPRO archief
Tijden bij benadering
Presentatie: Marnix Koolhaas

advertentie