OVT

OVT

Wekelijks geschiedenisprogramma met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen.
In deze aflevering de volgende onderdelen:

10.04 Ochtendwijding van Arie Kleijwegt, over de rol die het overlijden van Ds. Spelberg heeft gespeeld bij de revolutie binnen de VPRO-gelederen in juni 1968.
10.10 Op de anarchistische camping “Tot vrijheidsbezinning” in Appelscha vinden dit Pinksterweekend door de zestigste maal de zogenaamde Pinksterlanddagen plaats.
Het eerste uur van OVT komt rechtstreeks vanaf de camping.
Met de gasten Fré Boerema, die de oprichting heeft meegemaakt, en Arie Hazekamp, 29 jaar, praat Paul van der Gaag over de geschiedenis van de camping vanaf de oprichting.
Afwezig is Henk de Groot, die eerst was uitgenodigd, maar die na een ruzie ooit de camping is afgetrapt en die nu niet meer op het terrein mag komen.
Jan Vis, vrijdenker, leest zijn essay voor over 'anarchisme en religie'.
Aan het slot speelt “Vuile Mong en zijn vieze gasten” het Mariannelied.
10.50 Ter gelegenheid van het zestigjarige bestaan van de Pinksterlanddagen op de anarchistische camping "Tot vrijheidsbezinning" in Appelscha wordt het boek "De tweede golf voorbij?", uitgeverij Atalanta, van Rymke Wiersma gepresenteerd. Paul van der Gaag over een aantal stellingen en termen uit het boek.
11.08 Marnix Koolhaas in gesprek met de directeur van het hernieuwde en verhuisde Omroepmuseum aan de Oude Amersfoortseweg 121 Jan Vos. Marnix uit enige kritiek: waarom zoveel aandacht voor tv en zo weinig voor de radio? waarom zo weinig aandacht voor de geschiedenis van de zendgemachtigden?
11.25 Aflevering 2 van de tweedelige documentaire "Wij lieten hen gaan" over de zigeunerfamilie Franz in Beek die in mei 1944 werd afgevoerd naar Auschwitz op last van de NSB-burgemeester Regout.Uitgebreidere documentatie aanwezig in VPRO archief
Tijden bij benadering
Presentatie: Marnix Koolhaas

advertentie