OVT

OVT

Wekelijks geschiedenisprogramma met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen.
In deze aflevering de volgende onderdelen:

10.05 Ochtendwijding van Arie Kleijwegt die gewijd is aan de zogenaamde radiopraatjes: ochtendwijdingen en dagsluitingen, met name die van Ds. Fetter van de VPRO.
10.10 Marnix Koolhaas in gesprek met Sonja van Wier, die in 1963 betrokken was bij de oprichter van de SVB, de Studenten Vakbond, en met Trudy Jansen, sinds zaterdag 26 juni 1993 voorzitter van de LSVB: over de geschiedenis van 30 jaar studentenvakbond.
10.45 Reportage van Gerard Leenders over de archeologische vondst van de resten van een Romeinse nederzetting in de buurt van Maasdam in de Hoeksewaard. De vondst dreigt ondergespit te worden als hier nieuwbouw verrijst, en de amateur-archeologen die de vondst hebben gedaan proberen nieuwbouw uit te stellen.
11.09 Marnix Koolhaas in gesprek met Bert Immerzeel, samen met F. van Esch auteur van het zojuist verschenen boek "Verzet in Ned. Indië tegen de Japanse bezetting van 1942 tot 1945" (SDU-Den Haag, 1993)
11.25 Deel 2 van tweeluik over de geschiedenis van Buurthuis de Mussen in de Haagse Schilderswijk. Deze aflevering gaat over de naoorlogse periode.Uitgebreidere documentatie aanwezig in VPRO archief
Tijden bij benadering
Presentatie: Marnix Koolhaas

advertentie