OVT

OVT

Wekelijks geschiedenisprogramma met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen.
In deze aflevering de volgende onderdelen:

10.06 Aan alles komt een eind is het motto van de ochtendwijding van Arie Kleijwegt. Frank Arnesen is de laan uitgestuurd als trainer bij PSV en Elske ter Veld is ontslagen als Staatssecretaris voor Sociale Zaken. Misschien dat ook het einde van de Sociaaldemocratie nadert?
10.10 Marnix Koolhaas in gesprek met Jan Meyers, naar aanleiding van het verschijnen van diens biografie van Ferdinand Domela Nieuwenhuis, en met Bert Altena, beheerder van het Domela-archief.
10.50 Marnix in gesprek met CDA-Europarlementariër P. (Pam) Cornelissen over de IJzeren Rijn, de spoorverbinding van Antwerpen, via Weert en Roermond met Duitsland. Deze IJzeren Rijn is min of meer in de vergetelheid geraakt en in onbruik. Pam Cornelissen vindt het tijd worden dat de trein weer gaat rijden.
11.05 Hans Olink in gesprek met de 75-jarige Nicolaas Luxemburg. Luxemburg is een neef van Rosa Luxemburg. Hij bracht zijn jeugd door in Charbin, in het Noord-0osten van China, Mantsjoerije. Aan de hand van een fotoalbum vertelt hij over zijn jeugd.
11.25 Deel 2 en slot van Spoor Terug miniserie over oorlogscorrespondenten, met een portret van oorlogscorrespondent Alfred van Sprang, die tenminste 40 brandhaarden bezocht en daar o.a. voor de NCRV verslag van deed.



Uitgebreidere documentatie aanwezig in VPRO archief
Tijden bij benadering
Presentatie: Marnix Koolhaas

advertentie