OVT

OVT

Wekelijks geschiedenisprogramma met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen.
In deze aflevering de volgende onderdelen:

10.05 De ochtendwijding van Arie Kleijwegt heeft als motto "Zonder geluk vaart niemand wel". Kleijwegt betoogt dat verslaafdheid een vorm is van geluk zoeken.
10.10 Gerard in gesprek met Wibo Verstegen en Jan Luiten van Zanden, auteurs van het zojuist verschenen boek "Groene Geschiedenis van Nederland" (Spectrum) over wat milieugeschiedenis inhoudt.
10.46 Reportage van Kiki Amsberg naar aanleiding van een tijdschrift "Het Spel, kwartaaluitgave over oude en nieuwe tafelspellen en legpuzzels"
11.05 Recensie door Marnix Koolhaas van het onlangs verschenen 5e Jaarboek Mediageschiedenis (met HA-fragment eerste tv-proefuitzending op 2 oktober 1951). (uitg. IISG)
11.15 Interview van Marnix Koolhaas met de heer Bert Wartena, schrijver van het zojuist verschenen boek "Een smeulend vuur, antipapisme in Nederland na 1945" (Uitg. Kok, Kampen).
11.20 Reportage van Wouter Breedveld naar aanleiding van de voorgenomen sloop van de voormalige Tricotfabriek die al 15 jaar niet wordt gebruikt.
11.25 Aflevering 5 van de 8-delige Spoor Terug-serie "Als de Russen komen", serie over de Koude Oorlog in Nederland.
In de loop van de Koude Oorlog wordt de BVD steeds actiever. Binnen de CPN en aanverwante mantelorganisaties zijn ca. 300 mensen actief voor de BVD.
Aan het woord:
- Professor Wim Wertheim
- Waarheid muziekredacteur Eberhard Rebling
- CPN-lid Ger Verrips
- BVD-functionaris Kees van de Heuvel
- BVD-analist Jan Proost


Uitgebreidere documentatie aanwezig in VPRO archief
Tijden bij benadering
Presentatie: Kees Slager

advertentie