Iwans Engelse kookschool

Iwans Engelse kookschool

Het was een Nederlander die aan de wieg stond van de allereerste Engelse kookschool. Hij heette Iwan Kriens en groeide op in Den Haag. In post-Victoriaans Londen maakte hij naam als gastronomische reus. Trudy van der Wees schreef zijn geschiedenis in ‘De kookschool van oom Iwan. The Dutch Chef in Post-Victoriaans Engeland.’ De historica is te gast.

Dit fragment is onderdeel van

OVT

In deze aflevering duiken we tijdens het eerste uur in de geschiedenis van het vliegtroostdier, onderzoeken we de Nederlandse betrokkenheid bij illegale adopties in de jaren zeventig en tachtig, kiezen we de beste Mary Poppins en leren we over de Nederlander die aan de wieg stond van de allereerste Engelse kookschool kennen. In het tweede uur duiken we in beerputten om achter de eetgewoontes uit de zestiende en zeventiende eeuw te komen, bespreekt Wim Berkelaar de historische boeken van deze maand en luistert u naar de laatste aflevering van het tweede seizoen van Tijdsgeest. De column is deze week van John Jansen van Galen.

advertentie