Ovt

Ovt

10.00-11.00: 5 augustus 1962 overleed Marilyn Monroe. Een gesprek met beeldend kunstenares Lisette de Zoete over Marilyn Monroe. Een achtdelige serie over Boeken die de wereld veranderden. Deel 5: 1984 - George Orwell Met een column van Kees Fens Samenstelling: Gerard Leenders en Jos Palm Gasten: Wim Berkelaar. Richard Todd en Igor Cornelissen 11.00-12.00: Begin jaren zeventig zond de VARA in het programma Stoomradio, de serie Ooggetuigen uit, waarin oude mensen vertelden over historische gebeurtenissen uit het begin van de twintigste eeuw die zij nog hadden meegemaakt. Deze zomer herhalen we in OVT acht van de mooiste van die ooggetuigen. Deel 5: Domela's begrafenis Herinneringen aan de socialistische voorman Domela Nieuwenhuis en vooral aan zijn begrafenis in 1919. 11.15 In het Spoor terug: De Spoor terugdocumentaire: Kooplieden, kapers en kolonisten Een elfdelige documentaireserie over de geschiedenis van de Westindische Compagnie en de Atlantische handel in de 17e en 18e eeuw. Gerard Leenders en Kees Slager zochten - in gezelschap van historici - in Nederland en op alle kusten van de Atlantische Oceaan de plekken op, waar Kooplieden, kapers en kolonisten ooit actief waren. Aflevering 6: Curacao: het nieuwe steunpunt Als in 1630 Brazilie is veroverd heeft de WIC eindelijk een gebied van betekenis op de vijand veroverd. Vier jaar later wordt ook Curacao ingenomen, dat als steunpunt in het Carbisch gebied moet dienen. Niet alleen voor de terugkerende schepen uit Brazilie maar ook voor de kaapvaart. Geïnterviewden: Jannie Venema/Charles Gehring (Albany); Piet Emmer (Amsterdam); oud-gouverneur Römer (Curacao); Arne Zuidhoek (Cuba); Aad Boomert (Tobago); Ernst van den Boogaart (Recife) (herh. 1998)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Marilyn Monroe

vanaf 00:03:44

5 augustus 1962 overleed Marilyn Monroe. Een gesprek met beeldend kunstenares Lisette de Zoete over Marilyn Monroe.

George Orwell - 1984

vanaf 00:11:36

Een achtdelige serie over Boeken die de wereld veranderden. Deel 5: 1984 – George Orwell Met een column van Kees Fens Samenstelling: Gerard Leenders en Jos Palm Gasten: Wim Berkelaar. Richard Todd en Igor Cornelissen

Stoomradio: Begrafenis Domela Nieuwenhuis

vanaf 01:03:20

Begin jaren zeventig zond de VARA in het programma Stoomradio, de serie Ooggetuigen uit, waarin oude mensen vertelden over historische gebeurtenissen uit het begin van de twintigste eeuw die zij nog hadden meegemaakt. Deze zomer herhalen we in OVT acht van de mooiste van die ooggetuigen. Deel 5: Domela’s begrafenis Herinneringen aan de socialistische voorman Domela Nieuwenhuis en vooral aan zijn begrafenis in 1919.

Marilyn Monroe

vanaf 01:03:44

5 augustus 1962 overleed Marilyn Monroe. Een gesprek met beeldend kunstenares Lisette de Zoete over Marilyn Monroe.

Spoor terug: WIC, deel 6 Curaçao: het nieuwe steunpunt

vanaf 01:16:37

De Spoor terugdocumentaire: Kooplieden, kapers en kolonisten Een elfdelige documentaireserie over de geschiedenis van de Westindische Compagnie en de Atlantische handel in de 17e en 18e eeuw. Gerard Leenders en Kees Slager zochten - in gezelschap van historici - in Nederland en op alle kusten van de Atlantische Oceaan de plekken op, waar Kooplieden, kapers en kolonisten ooit actief waren. Aflevering 6: Curaçao: het nieuwe steunpunt Als in 1630 Brazilie is veroverd heeft de WIC eindelijk een gebied van betekenis op de vijand veroverd. Vier jaar later wordt ook Curacao ingenomen, dat als steunpunt in het Carbisch gebied moet dienen. Niet alleen voor de terugkerende schepen uit Brazilie maar ook voor de kaapvaart. Geïnterviewden: Jannie Venema/Charles Gehring (Albany); Piet Emmer (Amsterdam); oud-gouverneur Römer (Curacao); Arne Zuidhoek (Cuba); Aad Boomert (Tobago); Ernst van den Boogaart (Recife)

advertentie