Ovt

Ovt

Presentatie: Mathijs Deen en Jos Palm 10.00-11.00: N.a.v. de onlusten in Kenia na de verkiezingen een gesprek met Afrika-correspondent Koert Lindijer, zelf in Kenia woonachtig, over de geschiedenis van de verschillende stammen in Kenia. Met de column van de schrijfster Nelleke Noordervliet 'In Europa salon' Gasten praten over gebeurtenissen in het jaar dat vanavond centraal staat in de aflevering van In Europa. Afl 10: 1929 . Vandaag over de 'roaring twenties' in steden als Parijs en Berlijn en in Nederland. Met de journalist Philip Freriks, auteur van het boek 'De meridiaan van Parijs - Een fascinerende zoektocht door de Franse hoofdstad', Madelon de Keizer, auteur van het boek 'Moderniteit. Modernisme en massacultuur in Nederland 1914-1940' en Duitsland-correspondent Helmut Hetzel. 11.00-11.30: Het Spoor terug: 'We hebben tussen wonderen geleefd...' 'We hebben tussen wonderen geleefd maar we hebben het niet begrepen' is de spreuk die op de grafsteen van C.J.G Spoelstra staat. Dit jaar is het 80 jaar geleden dat de zwerver-schrijver die onder de naam A. den Doolaard(1901-1994) bekend werd, begon met zijn schrijverscarrière. Hij zwierf de wereld over en schreef tientallen romans. Tot in de jaren zeventig sierden successen als De herberg met het hoefijzer, De druivenplukkers en De bruiloft der zeven zigeuners de boekenlijsten van menige middelbare schoolleerling. Afl. 1 van een portret van een bijna vergeten schrijver in vier delen. Samenstelling: Hans Olink (N.B. om 11.30 neemt Langs de Lijn de uitzending over i.v.m. het EK Schaatsen in Kolomna)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Kenia

vanaf 00:04:00

N.a.v. de onlusten in Kenia na de verkiezingen een gesprek met Afrika-correspondent Koert Lindijer, zelf in Kenia woonachtig, over de geschiedenis van de verschillende stammen in Kenia.

Column Nelleke Noordervliet: Afrika

vanaf 00:15:33

De column van de schrijfster Nelleke Noordervliet. Vandaag over Afrika.

In Europa salon, afl. 10: 1929

vanaf 00:22:00

‘In Europa salon’ Gasten praten over gebeurtenissen in het jaar dat vanavond centraal staat in de aflevering van In Europa. Afl 10: 1929 . Vandaag over de ‘roaring twenties’ in steden als Parijs en Berlijn en in Nederland. Met de journalist Philip Freriks, auteur van het boek ‘De meridiaan van Parijs – Een fascinerende zoektocht door de Franse hoofdstad’, Madelon de Keizer, auteur van het boek 'Moderniteit. Modernisme en massacultuur in Nederland 1914-1940' en Duitsland-correspondent Helmut Hetzel.

salon-1929

vanaf 00:22:01

Spoor terug: A. den Doolaard, dl. 1

vanaf 01:04:37

Het Spoor terug: ‘We hebben tussen wonderen geleefd...’ ‘We hebben tussen wonderen geleefd maar we hebben het niet begrepen’ is de spreuk die op de grafsteen van C.J.G Spoelstra staat. Dit jaar is het 80 jaar geleden dat de zwerver-schrijver die onder de naam A. den Doolaard(1901-1994) bekend werd, begon met zijn schrijverscarrière. Hij zwierf de wereld over en schreef tientallen romans. Tot in de jaren zeventig sierden successen als De herberg met het hoefijzer, De druivenplukkers en De bruiloft der zeven zigeuners de boekenlijsten van menige middelbare schoolleerling. Afl. 1 van een portret van een bijna vergeten schrijver in vier delen. Samenstelling: Hans Olink

advertentie