Ovt

Ovt

10.00-11.00: Op 29 juni 1971, 37 jaar geleden precies, keert de driekoppige bemanning van de Sojoez 11 terug naar de aarde. Bij het binnenkomen van de dampkring stikken de drie kosmonauten lucht vanuit hun capsule ontsnapt. Een gesprek met de journaliste en schrijfster Suzanna Jansen toenterijd correspondent in Moskou en zij sprak met Vera Patsajeva over haar strijd om rehabilitatie van haar man de kosmonaut Viktor. 10.15 Het zwijgen opgelegd De geschiedenis in zeven executies Deel 1: Sokrates - de geëxecuteerde als onruststoker en filosoof (399 v. Chr.) Gasten: Gerard Koolschijn, Ineke Sluiter en classicus Fik Meijer Presentatie : Paul van der Gaag en Jos Palm 11.00-12.00: Uit VARA’s Stoomradio, 6 afleveringen Ooggetuigen, waarin oude mensen vertellen over historische gebeurtenissen uit het begin van de twintigste eeuw die zij nog hadden meegemaakt. Deel 1: De Spaanse griep 11. 15 Spoor terug: Het Kruis geplant Een zesdelige serie over de geschiedenis van de Nederlandse katholieke missie in de per iode van het Rijke Roomse Leven, toen het geloof nog gloeide en duizenden bezielde jongelui door een priester gezegend over de wereld werden uitgezonden om de heidenen het heilig Sacrament te brengen. Afl. 1: Het grote missie-uur Over het katholieke thuisfront, de bevoorradingstroepen van het leger der Missionarissen. (herh. 1991)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sojoez 11

vanaf 00:04:54

Op 29 juni 1971, 37 jaar geleden precies, keert de driekoppige bemanning van de Sojoez 11 terug naar de aarde. Bij het binnenkomen van de dampkring stikken de drie kosmonauten lucht vanuit hun capsule ontsnapt. Een gesprek met de journaliste en schrijfster Suzanna Jansen toenterijd correspondent in Moskou en zij sprak met Vera Patsajeva over haar strijd om rehabilitatie van haar man de kosmonaut Viktor.

De terechtgestelden 1; Socrates

vanaf 00:10:46

Het zwijgen opgelegd De geschiedenis in zeven executies Deel 1: Sokrates - de geëxecuteerde als onruststoker en filosoof (399 v. Chr.) Gasten: Gerard Koolschijn, Ineke Sluiter en classicus Fik Meijer Presentatie : Paul van der Gaag en Jos Palm

Stoomradio; De Spaanse griep

vanaf 01:04:33

Uit VARA?s Stoomradio, 6 afleveringen Ooggetuigen, waarin oude mensen vertellen over historische gebeurtenissen uit het begin van de twintigste eeuw die zij nog hadden meegemaakt. Deel 1: De Spaanse griep

Spoor terug: De Missie, 1: het grote missie-uur

vanaf 01:14:10

Spoor terug: Het Kruis geplant Een zesdelige serie over de geschiedenis van de Nederlandse katholieke missie in de per iode van het Rijke Roomse Leven, toen het geloof nog gloeide en duizenden bezielde jongelui door een priester gezegend over de wereld werden uitgezonden om de heidenen het heilig Sacrament te brengen. Afl. 1: Het grote missie-uur Over het katholieke thuisfront, de bevoorradingstroepen van het leger der Missionarissen. Samenstelling Gerard Leenders en Jacqueline Maris (herh. 1991)

advertentie