Ovt

Ovt

Presentatie: Paul van der Gaag en Mathijs Deen 10.00-11.00: In het kader van het Winternachtenfestival, live vanuit café Dudok in Den Haag. Festival thema Fake! Liegen en Veinzen in de literatuur. Daarom in OVT aandacht voor waarheid en fictie in de historische roman. ‘In Europa Salon’, afl. 26: 1958 – Frankrijk & Algerije Over de bloedige oorlog die Frankrijk voerde in een vergeefse poging om Algerije te behouden. Gasten in deze uitzending Geert Mak en prof. Henk Wesseling en de auteurs van historische romans schrijver Kees ’t Hart en Nelleke Noordervliet, tevens de columniste van deze week. 11.00-12.00: Een gesprek met de dichters Raj Mohan en Shrinivasi, een Surinamer met Indiase roots die als eerste gedichten schreef in het Sarnami, de moedertaal van de Hindoestanen in Suriname. Muziek van de Hindoestaanse zanger, componist en dichter Raj Mohan en zijn ensemble. 11.25 Het Spoor terug: Het Spel der Onzichtbaren Een drieluik over de geschiedenis van het hoorspel Deel 2 Een groot succes In de oorlog zet de Nationale Omroep het hoorspel vooral in als propagandamiddel voor het nationaal-socialisme en de Duitse bezetter, maar na de oorlog keert het hoorspel weer als vanouds terug als brenger van verstrooiing en verheffing. Al een paar maanden na de oorlog wordt een hoorspelkern opgericht, vanaf 1947 werkzaam onder de vlag van de Nederlandse Radio Unie. Voortaan mogen alle omroepen voor een hoorspel gebruik maken van ca. 30-40 vaste acteurs en actrices, die zijn te horen in literaire hoorspelen, detectives en sciencefiction. Samenstelling Gerard Leenders

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Winternachtenfestival 2009: Fake in de literatuur

vanaf PT-56M-3S

In het kader van het Winternachtenfestival, live vanuit café Dudok in Den Haag. Festival thema Fake! Liegen en Veinzen in de literatuur. Daarom in OVT aandacht voor waarheid en fictie in de historische roman. Met Geert Mak en prof. Henk Wesseling en de auteurs van historische romans schrijver Kees ?t Hart en Nelleke Noordervliet.

De dichters Raj Mohan en Shrinivasi + muziek

vanaf PT-55M-37S

Een gesprek met de dichters Raj Mohan en Shrinivasi, een Surinamer met Indiase roots die als eerste gedichten schreef in het Sarnami, de moedertaal van de Hindoestanen in Suriname. En een gedicht van Shrinivasi muzikaal vertolkt door Raj Mohan en ensemble.

Spoor terug: Het Hoorspel, deel 2

vanaf PT-35M-4S

Het Spoor terug: Het Spel der Onzichtbaren Een drieluik over de geschiedenis van het hoorspel Deel 2 Een groot succes In de oorlog zet de Nationale Omroep het hoorspel vooral in als propagandamiddel voor het nationaal-socialisme en de Duitse bezetter, maar na de oorlog keert het hoorspel weer als vanouds terug als brenger van verstrooiing en verheffing. Al een paar maanden na de oorlog wordt een hoorspelkern opgericht, vanaf 1947 werkzaam onder de vlag van de Nederlandse Radio Unie. Voortaan mogen alle omroepen voor een hoorspel gebruik maken van ca. 30-40 vaste acteurs en actrices, die zijn te horen in literaire hoorspelen, detectives en sciencefiction. Samenstelling Gerard Leenders

Collumn Nelleke Noordervliet: Curacao

vanaf PT-28M-54S

De column van de schijfster Nelleke Noordervliet. Vandaag over de band met West-Indie, met name Curacao.

Muziek Raj Mohan Ensemble: Dit bestaan

vanaf PT-25M-3S

Muziek van de Hindoestaanse zanger, componist en dichter Raj Mohan en zijn ensemble.

In Europa salon, afl. 26: 1958 - Frankrijk & Algerije

vanaf 23:39:54

?In Europa Salon?, afl. 26: 1958 ? Frankrijk & Algerije Over de bloedige oorlog die Frankrijk voerde in een vergeefse poging om Algerije te behouden. Met Geert Mak en prof. Henk Wesseling.

advertentie