Ovt

Ovt

Presentatie: Paul van der Gaag

10.00-11.00:

Dit weekend is het 40 jaar geleden dat het legendarische Woodstock muziekfestival bij Bethel, New York plaatsvond.
Journalist en Amerikakenner Jan Donkers over Woodstock.

Hoe God uit de muziek verdween
Tien eeuwen luisteren naar geschiedenis, van Gregorius I tot Schönberg
Een negendelige zomerserie
Deel 7: De Grote Eene. Richard Wagner
Gasten: Componist Wim Laman en vaste deskundige muziekwetenschapper en componist Leo Samama.
Samenstelling: Michal Citroen en Jos Palm


11.00-12.00:

Negen historici bespreken een episode in de vaderlandse geschiedenis die met raadsels omgeven is, omdat er nooit iets over is opgetekend, of omdat een bron voor altijd verloren is gegaan. Deelnemers reizen af naar de relevante dag en plek in het verleden en bij terugkomst doen ze verslag van wat ze hebben gezien.
Afl. 7. Joost Vijselaar: J.L.C. Schroeder van der Kolk woont een magnetistische bijeenkomst bij en besluit dat krankzinnigheid geneesbaar is.


11.15 Spoor terug: De Moedernegotie , een serie van acht documentaires over de Nederlandse handel op de Oostzeelanden tijdens de Gouden Eeuw.
Afl. 6: De Moedernegotie: Scandinavië (Stockholm, Kopenhagen, de Sont)
Samenstelling:Paul van der Gaag en de Leidse historicus Thomas Lindblad.
(herh. 1997)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

40 Jaar Woodstock

vanaf 00:06:14

Dit weekend is het 40 jaar geleden dat het legendarische Woodstock muziekfestival bij Bethel, New York plaatsvond. Journalist en Amerikakenner Jan Donkers over Woodstock.

Hoe God uit de muziek verdween 7: Richard Wagner

vanaf 00:14:41

Hoe God uit de muziek verdween Tien eeuwen luisteren naar geschiedenis, van Gregorius I tot Schönberg Een negendelige zomerserie Deel 7: De Grote Eene. Richard Wagner Gasten: Componist Wim Laman en vaste deskundige muziekwetenschapper en componist Leo Samama. Samenstelling: Michal Citroen en Jos Palm

Missink link 7: J.L.C. Schroeder en een magnetische bijeenkomst

vanaf 01:04:28

Negen historici bespreken een episode in de vaderlandse geschiedenis die met raadsels omgeven is, omdat er nooit iets over is opgetekend, of omdat een bron voor altijd verloren is gegaan. Deelnemers reizen af naar de relevante dag en plek in het verleden en bij terugkomst doen ze verslag van wat ze hebben gezien. Afl. 7. Joost Vijselaar: J.L.C. Schroeder van der Kolk woont een magnetistische bijeenkomst bij en besluit dat krankzinnigheid geneesbaar is.

Spoor terug: De Moedernegotie 6: Scandinavië

vanaf 01:16:45

Spoor terug: De Moedernegotie , een serie van acht documentaires over de Nederlandse handel op de Oostzeelanden tijdens de Gouden Eeuw. Afl. 6: De Moedernegotie: Scandinavië (Stockholm, Kopenhagen, de Sont) Samenstelling:Paul van der Gaag en de Leidse historicus Thomas Lindblad. (herh. 1997)

advertentie