Ovt

Ovt

Presentatie: Mathijs Deen

10.00-11.00:

Op 22 augustus 1994, nu precies 15 jaar geleden, werd het eerste paarse kabinet, het kabinet-Kok, met PvdA, VVD en D66, beëdigd. Voor het eerst sinds 1918 zat er geen confessionele partij in het kabinet. Een gesprek met een van de politici die aan de wieg van dit kabinet stond de VVD’er Frank de Grave.

Hoe God uit de muziek verdween
Tien eeuwen luisteren naar geschiedenis, van Gregorius I tot Schönberg
Een negendelige zomerserie
Deel 8: Viva Italia. De opera
Gasten: Rob Husslage en Hein Mulders
en vaste deskundige muziekwetenschapper en componist Leo Samama.
Samenstelling: Michal Citroen en Jos Palm

11.00-12.00:

Negen historici bespreken een episode in de vaderlandse geschiedenis die met raadsels omgeven is, omdat er nooit iets over is opgetekend, of omdat een bron voor altijd verloren is gegaan. Deelnemers reizen af naar de relevante dag en plek in het verleden en bij terugkomst doen ze verslag van wat ze hebben gezien.
Afl. 8. Thomas von der Dunk over kabinetsbesluit deelname oorlog Irak11.00-12.00:

11.15 Spoor terug: De Moedernegotie , een serie van acht documentaires over de Nederlandse handel op de Oostzeelanden tijdens de Gouden Eeuw.
Afl. 7: Rusland (Archangel)
Samenstelling: Kiki Amsberg en historicus Jan Willem Veluwekamp
(herh. 1997)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Eerste Paarse Kabinet

vanaf 00:06:18

Op 22 augustus 1994, nu precies 15 jaar geleden, werd het eerste paarse kabinet, het kabinet-Kok, met PvdA, VVD en D66, beëdigd. Voor het eerst sinds 1918 zat er geen confessionele partij in het kabinet. Een gesprek met een van de politici die aan de wieg van dit kabinet stond de VVD?er Frank de Grave.

Hoe God uit de muziek verdween 8: Rossini en Verdi

vanaf 00:14:03

Hoe God uit de muziek verdween Tien eeuwen luisteren naar geschiedenis, van Gregorius I tot Schönberg Een negendelige zomerserie Deel 8: Viva Italia. De opera Over de componisten Rossini en Verdi Gasten: Rob Husslage en Hein Mulders en vaste deskundige muziekwetenschapper en componist Leo Samama. Samenstelling: Michal Citroen en Jos Palm

Missink link 8: Thomas von der Dunk over Irak-oorlog

vanaf 01:02:57

Negen historici bespreken een episode in de vaderlandse geschiedenis die met raadsels omgeven is, omdat er nooit iets over is opgetekend, of omdat een bron voor altijd verloren is gegaan. Deelnemers reizen af naar de relevante dag en plek in het verleden en bij terugkomst doen ze verslag van wat ze hebben gezien. Afl. 8. Thomas von der Dunk over kabinetsbesluit deelname oorlog Irak

Spoor terug: De Moedernegotie 7: Rusland (Archangel)

vanaf 01:16:13

Spoor terug: De Moedernegotie , een serie van acht documentaires over de Nederlandse handel op de Oostzeelanden tijdens de Gouden Eeuw. Afl. 7: Rusland (Archangel) Samenstelling: Kiki Amsberg en historicus Jan Willem Veluwekamp (herh. 1997)

advertentie