Ovt

Ovt

10.00-11.00:

In 1985, nu precies 25 jaar geleden, werd de Rainbow Warrior, het schip van Greenpeace, door de Franse geheime dienst met twee landmijnen tot zinken gebracht in de haven van Auckland (Nieuw-Zeeland). Een gesprek met een van de opvarenden van de Rainbow Warrior van toen Rien Achterberg. Vanavond ook te zien in Hollanddoc

Van Lam Gods tot Victory Boogie Woogie: de vaderlandse geschiedenis in negen schilderijen. Een zomerserie over de beroemdste werken van de gebroeders van Eyck, Jeroen Bosch, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Adriaan de Lelie, Vincent van Gogh, Piet Mondriaan, Karel Appel en Maurits Escher en hun plek in de geschiedenis en de kunst.
Afl. 2: De tuin der Lusten (1480-1490) van Jeroen Bosch
Met de kunsthistoricus Gary Schwartz, de hoogleraar Middeleeuwse geschiedenis Wim Blockmans en kunsthistoricus en Bosch-kenner Mathijs Ilsink
Presentatie: Michal Citroen en Jos Palm

11.00-12.00:

De Gouden jaren.
Uit het VPRO-radioarchief, de keuze van archivaris Nienke Feis.
Afl. 2: Johnny van Doorn, de schrijver en dichter die in de jaren 70 en 80 in diverse VPRO-programma’s te horen was, waaronder Ronflonflon met Jacques Plafond,van Wim T Schippers.


11.15 Ongehoord, een VPRO-radioprogramma uit het verleden. Een zomerserie in 11 delen.
Tussen 1995 en 2001 reisden radiomakers als verhalenvertellers voor Ongehoord de gehele wereld rond naar bijzondere locaties voor uitzonderlijke geschiedenissen.
Niet om te interviewen maar om in eigen woorden en geluiden verhaal te doen.
Afl.4: Jan Donkers op reis naar Oakland, Californië waar de legendarische Amerikaanse schrijver Jack London opgroeide en naar Glen Ellen waar hij stierf.

 

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

OVT 11 juli 2010 uur 1

vanaf 00:00:00

Greenpeace: 25 jaar Rainbow Warrior

vanaf 00:06:25

In 1985, nu precies 25 jaar geleden, werd de Rainbow Warrior, het schip van Greenpeace, door de Franse geheime dienst met twee landmijnen tot zinken gebracht in de haven van Auckland (Nieuw-Zeeland). Een gesprek met een van de opvarenden van de Rainbow Warrior van toen, Rien Achterberg.

De tuin der Lusten (1480-1490) van Jeroen Bosch

vanaf 00:14:10

Van Lam Gods tot Victory Boogie Woogie: de vaderlandse geschiedenis in negen schilderijen. Een zomerserie over de beroemdste werken van de gebroeders van Eyck, Jeroen Bosch, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Adriaan de Lelie, Vincent van Gogh, Piet Mondriaan, Maurits Escher en Karel Appel, en hun plek in de geschiedenis en de kunst. Afl. 2: De tuin der Lusten (1480-1490) van Jeroen Bosch Met de kunsthistoricus Gary Schwartz, de hoogleraar Middeleeuwse geschiedenis Wim Blockmans en kunsthistoricus en Bosch-kenner Mathijs Ilsink Presentatie: Michal Citroen en Jos Palm

OVT 11 juli 2010 uur 2

vanaf 01:00:00

VPRO-radioarchief: Gouden jaren, dl. 2: Johnny van Doorn

vanaf 01:03:05

De Gouden jaren. Uit het VPRO-radioarchief, de keuze van archivaris Nienke Feis. Afl. 2: Johnny van Doorn, de schrijver en dichter die in de jaren 70 en 80 in diverse VPRO-programma?s te horen was, waaronder Ronflonflon met Jacques Plafond,van Wim T Schippers.

Ongehoord dl. 4: Jack London

vanaf 01:17:02

Ongehoord, een VPRO-radioprogramma uit het verleden. Een zomerserie in 11 delen. Tussen 1995 en 2001 reisden radiomakers als verhalenvertellers voor Ongehoord de gehele wereld rond naar bijzondere locaties voor uitzonderlijke geschiedenissen. Niet om te interviewen maar om in eigen woorden en geluiden verhaal te doen. Afl.4: Jan Donkers op reis naar Oakland, Californië waar de legendarische Amerikaanse schrijver Jack London opgroeide en naar Glen Ellen waar hij stierf.

advertentie