Ovt

Ovt

10.00-11.00

Vandaag precies 45 jaar geleden, Op 25 juli 1965, speelde Bob Dylan op het Newport folk festival voor het eerst met een elektrische blues band. Het verdeelde zijn fans in twee kampen. Een belangrijk moment in de geschiedenis van zowel de folk als de rock muziek. Journalist Jan Donkers over dit memorabele concert en zijn invloed.

‘Van Lam Gods tot Victory Boogie Woogie: de vaderlandse geschiedenis in negen schilderijen’
Een zomerserie over de beroemdste werken van de gebroeders van Eyck, Jeroen Bosch, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Adriaan de Lelie, Vincent Van Gogh, Piet Mondriaan, Karel Appel en Maurits Escher en hun plek in de geschiedenis en de kunst.
Afl. 4: Meisje met de parel (circa 1665-1667) van Johannes Vermeer
Met de kunsthistoricus Gary Schwartz, de schrijfster Nelleke Noordervliet en kunsthistoricus en Vermeer-kenner Albert Blankert.
Presentatie: Michal Citroen en Jos Palm

11.00-12.00:

De Gouden jaren.
Uit het VPRO-radioarchief, de keuze van archivaris Nienke Feis.
Afl. 4: Experimenten.
Misthoornconcert en Zo klinkt Nederland: composities van het geluid van misthoorns langs de kust van België, Nederland en Duitsland, en van diverse plaatsen in Nederland, via lijnverbindingen verbonden met de VPRO studio.

11.15 Ongehoord, een VPRO-radioprogramma uit het verleden. Een zomerserie in 11 delen.
Tussen 1995 en 2001 reisden radiomakers als verhalenvertellers voor Ongehoord de gehele wereld rond naar bijzondere locaties voor uitzonderlijke geschiedenissen.
Niet om te interviewen maar om in eigen woorden en geluiden verhaal te doen.
Afl.6: Ronald van den Boogaard vaart per kano het Haringvliet rond op zoek naar het verhaal van hoe het was vóór de afsluiting in 1970 toen het Haringvliet van getijdengebied veranderde in een rustig zoetwaterbekken.
 

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

OVT 25 juli 2010 uur 1

vanaf 00:00:00

Bob Dylan op het Newport Folkfestival 1965

vanaf 00:05:44

Vandaag precies 45 jaar geleden, Op 25 juli 1965, speelde Bob Dylan op het Newport folk festival voor het eerst met een elektrische blues band. Het verdeelde zijn fans in twee kampen verdelen. Een belangrijk moment in de geschiedenis van zowel de folk als de rock muziek. Journalist Jan Donkers over dit memorabele concert en zijn invloed.

Meisje met de parel (circa 1665-1667) van Johannes Vermeer

vanaf 00:13:46

?Van Lam Gods tot Victory Boogie Woogie: de vaderlandse geschiedenis in negen schilderijen? Een zomerserie over de beroemdste werken van de gebroeders van Eyck, Jeroen Bosch, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Adriaan de Lelie, Vincent Van Gogh, Piet Mondriaan, Maurits Escher en Karel Appel, en hun plek in de geschiedenis en de kunst. Afl. 4: Meisje met de parel (circa 1665-1667) van Johannes Vermeer Met de kunsthistoricus Gary Schwartz, de schrijfster Nelleke Noordervliet en kunsthistoricus en Vermeer-kenner Albert Blankert. Presentatie: Michal Citroen en Jos Palm

OVT 25 juli 2010 uur 2

vanaf 01:00:00

VPRO-radioarchief, afl. 4: Experimenten

vanaf 01:03:23

De Gouden jaren. Uit het VPRO-radioarchief, de keuze van archivaris Nienke Feis. Afl. 4: Experimenten. Misthoornconcert en Zo klinkt Nederland: composities van het geluid van misthoorns langs de kust van België, Nederland en Duitsland, en van diverse plaatsen in Nederland, via lijnverbindingen verbonden met de VPRO studio.

Ongehoord dl. 8: Haringvliet

vanaf 01:15:23

Ongehoord, een VPRO-radioprogramma uit het verleden. Een zomerserie in 11 delen. Tussen 1995 en 2001 reisden radiomakers als verhalenvertellers voor Ongehoord de gehele wereld rond naar bijzondere locaties voor uitzonderlijke geschiedenissen. Niet om te interviewen maar om in eigen woorden en geluiden verhaal te doen. Afl.6: Ronald van den Boogaard vaart per kano het Haringvliet rond op zoek naar het verhaal van hoe het was vóór de afsluiting in 1970 toen het Haringvliet van getijdengebied veranderde in een rustig zoetwaterbekken.

advertentie