Ovt

Ovt

10.00-11.00

Op 8 augustus 1964 treden De Rolling Stones voor het eerst in Nederland op, maar het concert in het Kurhaus wordt snel afgebroken na gewelddadigheden. Willem van Kooten was erbij.


‘Van Lam Gods tot Victory Boogie Woogie: de vaderlandse geschiedenis in negen schilderijen’
Een zomerserie over de beroemdste werken van de gebroeders van Eyck, Jeroen Bosch, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Adriaan de Lelie, Vincent Van Gogh, Piet Mondriaan, Karel Appel en Maurits Escher  en hun plek in de geschiedenis en de kunst.
Afl. 6: De Aardappeleters (1885) van Vincent van Gogh
Met de kunsthistoricus Gary Schwartz en de conservator schilderijen van het Van Gogh Museum Leo Jansen.
 

11.00-12.00:

De Gouden jaren.
Uit het VPRO-radioarchief, de keuze van archivaris Nienke Feis.
Afl. 6: Dynasty Revisited.
De beroemde televisieserie van Veronica, Nederlands ondertiteld op de radio.

11.15 Ongehoord, een VPRO-radioprogramma uit het verleden. Een zomerserie in 11 delen.
Tussen 1995 en 2001 reisden radiomakers als verhalenvertellers voor Ongehoord de gehele wereld rond naar bijzondere locaties voor uitzonderlijke geschiedenissen.
Niet om te interviewen maar om in eigen woorden en geluiden verhaal te doen.
Afl.8: John Jansen van Galen reist naar Namibië op zoek naar de koloniale geschiedenis van de Duitse boeren die 'Südwestafrika' rond de eeuwwisseling veroverden en daar voor de Eerste Wereldoorlog kort een Duitse kolonie vestigde.

 

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

OVT 8 augustus 2010 uur 1

vanaf 00:00:00

Rolling Stones in het Kurhaus 1964

vanaf 00:06:15

Op 8 augustus 1964 treden De Rolling Stones voor het eerst in Nederland op, maar het concert in het Kurhaus wordt snel afgebroken na gewelddadigheden. Een gesprek met Willem van Kooten (Joost den Draaijer) die er toen bij was.

De Aardappeleters (1885) van Vincent van Gogh

vanaf 00:15:10

?Van Lam Gods tot Victory Boogie Woogie: de vaderlandse geschiedenis in negen schilderijen? Een zomerserie over de beroemdste werken van de gebroeders van Eyck, Jeroen Bosch, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Adriaan de Lelie, Vincent Van Gogh, Piet Mondriaan, Karel Appel en Maurits Escher en hun plek in de geschiedenis en de kunst. Afl. 6: De aardappeleters (1885) van Vincent van Gogh Met de kunsthistoricus Gary Schwartz en de conservator schilderijen van het Van Gogh Museum Leo Jansen.

OVT 8 augustus 2010 uur 2

vanaf 01:00:00

VPRO-radioarchief, afl. 6: Dynasty Revisited

vanaf 01:05:09

De Gouden jaren. Uit het VPRO-radioarchief, de keuze van archivaris Nienke Feis. Afl. 6: Dynasty Revisited. De beroemde televisieserie van Veronica, Nederlands ondertiteld op de radio.

Onghoord, afl. 8: Namibië

vanaf 01:17:20

Ongehoord, een VPRO-radioprogramma uit het verleden. Een zomerserie in 11 delen. Tussen 1995 en 2001 reisden radiomakers als verhalenvertellers voor Ongehoord de gehele wereld rond naar bijzondere locaties voor uitzonderlijke geschiedenissen. Niet om te interviewen maar om in eigen woorden en geluiden verhaal te doen. Afl.8: John Jansen van Galen reist naar Namibië op zoek naar de koloniale geschiedenis van de Duitse boeren die 'Südwestafrika' rond de eeuwwisseling veroverden en daar voor de Eerste Wereldoorlog kort een Duitse kolonie vestigde.

advertentie