De webserie Layla Leila, geschreven door Daan Windhorst en geregisseerd door Ivo van Aart, gaat over twee meisjes met bijna dezelfde naam die naast elkaar wakker worden. Is dit ware liefde of een eenmalig avontuur? Bekijk deze en andere dramaproducties van de VPRO over seksuele diversiteit.

Layla (23) is een succesvolle jonge fotografe met een eigen kantoor, Leila (28) woont in een studentenhuis en studeert, iets met toerisme. Misschien was het voorbestemd dat ze samen de nacht door zouden brengen, ze hebben immers dezelfde naam. Wellicht was het gewoon omdat ze allebei op het feestje van Kate waren.  De webserie begint op de ochtend na dit feest en gaat over de periode tussen de one night stand en de mogelijke relatie. Blijft het bij een dronken avontuur?

Layla Leila werd geschreven door Daan Windhorst en geregisseerd door Ivo van Aart.

Cas (2016)

In One night stand vertellen jonge makers hun verhaal in een kleine drie kwartier. Cas is een broeierig en ontroerend liefdesdrama met een licht komische toon dat het verhaal vertelt van Pepijn en Sjors. Hun relatie wordt flink opgeschud wanneer ze de Vlaamse, levenslustige Cas op de bank laten slapen terwijl hij zoekt naar een studentenkamer. Als Pepijn en Sjors beide voor Cas' laconieke charme beginnen te vallen, ontstaat er een onstuimige driehoeksverhouding. Is Cas' aanwezigheid een bedreiging voor hun relatie of is hij juist precies wat ze nodig hebben?

One night stand

One night stand is een project van van de omroepen NTR, VARA en VPRO. Jonge filmmakers krijgen hiermee de kans om hun verhaal te vertellen onder professionele begeleiding en met een serieus budget. Joost de Wolf, Hoofd Drama bij de VPRO, zag veel jonge makers een opstap maken naar het echte werk. De Wolf: ‘Bijna ieder jaar wint een maker of acteur een Gouden Kalf. En daarna gaat zeker de helft aan de slag met een Telefilm of een grote speelfilm.’

Shahram en Abbas

Twee Iraanse asielzoekers besluiten zich uit te geven voor homostel om zo hun kansen te vergroten om tot de asielprocedure te worden toegelaten.

Het valt de eenzame avonturier Sharam en de serieuze journalist Abbas echter als hetero's niet mee hun façade tot het eind toe vol te houden. De twee zijn tot elkaar veroordeeld en proberen in deze bizarre omstandigheden hun prille vriendschap te behouden.