Een mooie moedervlek

Toendra #15 Een mooie moedervlek

Radio Doc brengt de serie Toendra, met even onwaarschijnlijke als meeslepende documentaires.

Toendra #15 'Een mooie moedervlek'
Zondag 28 juni 2015 om 21.45 uur op NPO Radio 1 in Radio Doc

#15 een mooie moedervlek

Moeder Gülay en dochter Berfin wonen samen in een appartement in Amsterdam. Ze praten veel, maar als Berfin wil weten hoe het écht met haar moeder gaat, moet ze het vragen aan haar nicht. Dat ze de meest wezenlijke dingen voor elkaar geheim houden, wordt duidelijk als Gülay op een dag ziet dat de moedervlek op haar arm die ze zo mooi vindt, van vorm is veranderd. 

Tjitske Mussche maakte een verhaal over moeder en dochter, en sprak met ze over alles wat niet gezegd wordt. Een verhaal over Turkse geheimen en Nederlandse keuzevrijheid en over hoe moeilijk het soms is om te doen met je leven wat je wil.

over toendra

In dertig afleveringen volgen de makers van Toendra steeds verschillende mensen in de meest pijnlijke, bijzondere en bizarre periodes uit hun leven. Hoewel de verhalen klinken als ontspoorde sprookjes of een tragikomische film, is niets gespeeld of verzonnen.

Toendra wordt gemaakt door makers van het VPRO-programma Plots, dat werd bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon en de Jan Kassies Stimuleringsprijs, maar dat eind 2013 moest verdwijnen. De serie wordt geproduceerd door Stichting Solaparola onder eindredactie van Katinka Baehr en Jair Stein, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds.

toendra podcast

De afleveringen van Toendra zijn ook te downloaden (handig voor onderweg): abonneer je daarvoor op de Toendra-podcast bij iTunes.