Alice en de waarheid

Toendra #25 Alice en de waarheid

Radio Doc brengt de serie Toendra, met even onwaarschijnlijke als meeslepende documentaires.

Toendra #25 'Alice en de waarheid'
Uitzending: zondag 15 november 2015 om 21.40 uur op NPO Radio 1

#25 alice en de waarheid

'Hij slaapt.' Dat is wat de driejarige Alice van haar moeder te horen krijgt als ze haar vader ziet liggen in een kist, omringd door huilende mensen. Als Alice vraagt naar de oorzaak van haar vaders dood, krijgt ze in de loop der jaren steeds wisselende verhalen te horen. Uiteindelijk gaat ze zelf op zoek naar wat er werkelijk is gebeurd.

Een verhaal gemaakt door Jennifer Pettersson. De korte film van Alice over haar vader is hier te zien:

Reconstructing Reality from missalicewong on Vimeo.

over toendra

In dertig afleveringen volgen de makers van Toendra steeds verschillende mensen in de meest pijnlijke, bijzondere en bizarre periodes uit hun leven. Hoewel de verhalen klinken als ontspoorde sprookjes of een tragikomische film, is niets gespeeld of verzonnen.

Toendra wordt gemaakt door makers van het VPRO-programma Plots, dat werd bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon en de Jan Kassies Stimuleringsprijs, maar dat eind 2013 moest verdwijnen. De serie wordt geproduceerd door Stichting Solaparola onder eindredactie van Katinka Baehr en Jair Stein, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds.

toendra podcast

De afleveringen van Toendra zijn ook te downloaden (handig voor onderweg): abonneer je daarvoor op de Toendra-podcast bij iTunes.