De voorlichting van Eva

Toendra #7 De voorlichting van Eva

Radio Doc brengt de serie Toendra, met even onwaarschijnlijke als meeslepende documentaires.

Toendra #7 'De voorlichting van Eva'
Uitzending: zondag 26 april 2015 om 21.45 uur op NPO Radio 1

#7 de voorlichting van eva

Veel mensen proberen werk en privé gescheiden te houden. Maar het wordt lastig als je woont op de plek waar je werkt. En vooral als op die werkplek dingen gebeuren die niet geschikt zijn voor de ogen van je negenjarige dochter.

Dit is het dilemma waar Maurice en Laura mee kampen. Laura: 'Een keer was Eva 's nachts wakker geworden. Ik ging naar boven, mijn jurkje hing nog naar beneden. Toen zei ze: "mama, je bent toch niet zo naar beneden gegaan." Toen werd het tijd om te stoppen.'

Maurice en Laura besluiten van hun grote boerderij te verhuizen naar een plek waar Eva minder wordt geconfronteerd met hun beroep. Maar of het ze helemaal lukt om werk en privé gescheiden te houden?

Een verhaal gemaakt door Laura Stek.

over toendra

In dertig afleveringen volgen de makers van Toendra steeds verschillende mensen in de meest pijnlijke, bijzondere en bizarre periodes uit hun leven. Hoewel de verhalen klinken als ontspoorde sprookjes of een tragikomische film, is niets gespeeld of verzonnen.

Toendra wordt gemaakt door makers van het VPRO-programma Plots, dat werd bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon en de Jan Kassies Stimuleringsprijs, maar dat eind 2013 moest verdwijnen. De serie wordt geproduceerd door Stichting Solaparola onder eindredactie van Katinka Baehr en Jair Stein, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds.

toendra podcast

De afleveringen van Toendra zijn ook te downloaden (handig voor onderweg): abonneer je daarvoor op de Toendra-podcast bij iTunes.