Ronflonflon avec Jacques Plafond was een wekelijks programma met 100% gesproken woord en 100% muziek van Wim T. Schippers, met veel (vaak eigen) muziek en jingles, waaraan werd meegewerkt door Clous van Mechelen, Janine van Elzakker, Jan Vermaas, Rogier Proper en vele anderen.

In totaal zijn er 330 uitzendingen van Ronflonflon geweest. De VPRO heeft ze bijna allemaal bewaard, deels op band, deels op geluidscassette van de Publieksservice van de VPRO. Fans en luisteraars hebben ervoor gezorgd dat de collectie online helemaal compleet is.

luister

Alle afleveringen van Ronflonflon zijn hier terug te luisteren per jaargang:

lees

bijzondere pagina's

Er zijn overzichten gemaakt van de inhoud van enkele rubrieken in de loop van de jaren, zoals De garderobe van Jaap Knasterhuis, De jingles van Ronflonflon en De Rimbimrage.

> Bekijk de pagina's

zo ontstond Ronflonflon

'Er was een uurtje vrij op Radio 3, en dat moest gevuld. Zo begon het ooit, een beetje achteloos.' Hans van Wetering schrijft over het ontstaan van Ronflonflon.

> Lees het artikel

bonus

bonusmateriaal

Ontdek wanneer welke liedjes werden uitgezonden in de excel-lijst en download 'de eeuwigdurende Ronflonflon-kalender' door fan van het eerste uur Theo.

> Bekijk hier

Wim T. Schippers
als Jacques Plafond, Harko Wind, Wim Wind, Ernie

Clous van Mechelen
als Jan Vos en Teun Balk

Janine van Elzakker
als Wilhelmina Kuttje jr,  Elsje de Wit, Jacqueline van Benthem,  ‘Dames Zijdelings’, Anneke Rol en Weduwe van Beurden

Rogier Proper
als Jaap Knasterhuis en Inspecteur Falckenbosch

Neel van der Elst
als  Etna Vesuvia en Neel

Jan Vermaas
als A.J. Broekema

Bekijk de hele colofon →

Overige rollen:

Andrea van Mechelen
als Merel Vos

Marylou Busch
als Ineke Stapel-Vrucht

Willem Honijk
als Flip Romanov

Mimi Kok
als Gé Braadslee

Vele fans hebben geholpen met het beschrijven van de inhoud van al de uitzendingen. Dankzij hun werk is nu gemakkelijk terug te vinden wie wanneer te gast was. Nogmaals hartelijk dank aan alle beschrijvers voor al het werk dat zij hebben verzet!

afleveringen