Trailer Spiekview

Spiekview

Heb jij die ene dikke klassieker van een film nog niet gezien en kun je daardoor nooit met je vrienden of collega's meepraten? Voor VPRO Cinema kijkt theatermaker Stephanie Louwrier de films die je gezien moet hebben en geeft jou tips en tricks zodat je wél mee kunt praten over die superbekende film.

SPOILER ALERT! Van Braveheart tot Pulp Fiction, Stephanie voorziet elke film van een korte en krachtige inhoud. Ze geeft je genoeg informatie voor een sterke koffieautomaatrecensie zodat je eindelijk weer wordt gewaardeerd door je collega’s. In slechts een paar minuten ken jij de sfeer, het verhaal en de oneliners van de film, en misschien wel net dat spannende feitje dat veel filmliefhebbers nog niet kenden!

Aflevering 6: Breakfast at Tiffany's

In de zesde aflevering gaat Spiekview gaat terug in de tijd met de klassieker Breakfast at Tiffany’s (1961). Audrey Hepburn ziet er altijd goed uit, zelfs als ze dronken is. Een toprol voor haar in de sigarettenrook van de jaren 50.

Aflevering 5: Legends of the Fall

Verliefd worden op Brad Pitt is voor velen geen probleem. Maar het is wel een probleem als je verloofd bent met zijn broer en Brad Pitt de hele dag aan het paardrijden is op een ranch. Maar gaat het epische drama Legends of the Fall daar nou alleen over? Of is de film ook voor mannen?

Aflevering 4: Priscilla, Queen of the Desert

Uitbundig dansende mannen verdienen in vrouwenkostuums hun geld op een extravagante roadtrip. The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert werd een klassieker, en niet alleen voor de LBGT's.

Aflevering 3: Ghost

In Ghost gaat Patrick Swayze dood. Of nou ja, dood... Hij blijft nog een beetje rondspoken. Maar eigenlijk kan hij niks doen. Of toch wel? Hoe zit het nou precies?

Aflevering 2: Pulp Fiction

"English motherfucker, do you speak it?" Pulp Fiction, de onmisbare misdaadklassieker van Quentin Tarantino. Na deze aflevering kun je niet alleen meepraten, maar ook nog eens scènes thuis of op de bonte avond naspelen.

aflevering 1: Braveheart

*Schots accent*: "They may take our lives, but they can never take our freedom!" Mel Gibson speelt in Braveheart een Schotse warlord met veel haar, heel veel haar.

Over stephanie

Stephanie Louwrier houdt van billen, Ryan Gosling en Louis de Funès. Ze is  theatermaker, performance artist en actrice. In haar theatershows zoekt ze graag de grens op tussen geil en goor.

Ze is afgestudeerd in 2010 aan de Toneelacademie in Maastricht. Sindsdien staat zij elk jaar op Theaterfestival de Parade met haar onewomanshows en tourde ze langs alle theaters in Nederland. Deze Paradekoningin presenteerde daarnaast bij BNN en de VPRO. Ze presenteerde Proefdier, Clip die Dip en is nu te zien in haar zelfgemaakte Spiekview.