webseries

Naast radio- en televisieprogramma's maakt de vpro ook programma's speciaal voor het web. Hier vind je een overzicht van onze webseries, alleen online te bekijken!

binnenkort te zien

Tims ^ Tent: maar dan in een bungalow

De warm ontvangen en met lovende recensies beoordeelde serie Tims ^ Tent krijgt een winters vervolg op NPO 3. In Tims ^ Tent: maar dan in een bungalow interviewt Tim een nieuwe reeks bijzondere gasten waaronder acteur Maarten Heijmans en Nina Pierson, oprichter van de website Bedrock en saladebarketen SLA

Vanaf 28 januari 2018 hier online te zien →

nu te zien

Infantilio

Een nieuw seizoen Infantilio! Een black comedy over de absurditeiten van het volwassen leven, nagespeeld door kinderen.

Bekijk het op vpro.nl/infantilio of op YouTube →

Hehobros

Nieuwe sketches, nieuwe gastrollen en nieuwe locaties. De Hehobros zijn klaar voor een tweede seizoen.

Bekijk het op vpro.nl/hehobros en op YouTube →

De snijtafel

De snijtafel is terug bij de VPRO! In deze online videoserie ontleedt, interpreteert en bekritiseert Kasper C. Jansen populaire cultuur. Dit doet hij iedere aflevering met een wisselende gastspreker.

Bekijk de nieuwe en oude afleveringen hier ►

DichterBij

DichterBij is een online serie over eigentijdse Vlaamse en Nederlandse dichters. De video's zijn een visuele schets uit het dagelijks leven van de dichter én een gedicht van de dichter zelf. Bekijk vijf nieuwe afleveringen van (oud-)genomineerden van de VSB Poezieprijs.

Bekijk de visuele scheten én gedichten hier op YouTube ►

 

 

drama

De Comeback

Een tweedelige reallifesoap over de comeback van het wereldberoemde dansduo Roy en Pepita.

Zie het op vpro.nl/decomeback ► of op YouTube ►

Hehobros

Hehobros is een online comedyserie waarin de twee beste vrienden Pepijn Schoneveld en Kevin Hassing – de één hetero en de ander homo – elkaar wekelijks bijpraten over hun leven en relatie. Hoe werkt een vagina eigenlijk? Sturen heterostellen elkaar selfies van hun geslacht? En is Enzo Knol niet veel meer een naam voor een stripfiguur?

Te zien op vpro.nl/hehobros ►  en het VPRO YouTube-kanaal ►

TreurTeeVee

Muziektheatercollectief Circus Treurdier lanceerde in 2014 in samenwerking met de VPRO twee online pilotafleveringen van de serie TreurTeeVee. TreurTeeVee is poëtisch, muzikaal, gestileerd, absurd, humoristisch en zeer melancholisch.
Het is Sesamstraat voor volwassenen of Theo & Thea meets Twin Peaks; een bizarre vorm van televisie met een flinke dosis vervreemdingssentiment.
In het najaar van 2016 kan je TreurTeeVee op op je TeeVee verwachten!

Bekijk de afleveringen van TreurTeeVee hier ►

Helden

Helden (regie Brian De Vore) is een zesdelige tragikomische webserie. We volgen de dagelijkse beslommeringen van cabaretduo Marcel Harteveld en Johan Fretz wiens carrière niet wil vlotten, maar die het tegen wil en dank toch blijven proberen. Inmiddels naderen ze de dertig, leven nog altijd als studenten en spelen ze voor halflege zalen. Wat te doen als het nou echt niet lukt straks? Ondertussen worden ze bijna dagelijks geconfronteerd met het succes van hun collega Pieter Derks.

Bekijk de vrolijke beslommeringen hier ►

Zes Dates

Zes Dates is een dramaserie van zes korte afleveringen. In de serie volgen we de dates tussen Joris (Matthijs IJgosse) en Sara (Stefanie van Leersum), die door een gemeenschappelijke kennis aan elkaar gekoppeld zijn. Twee vage kennissen leren elkaar in zes flarden beter kennen.

Bekijk alle dates hier

Layla Leila

Layla Leila is een webserie over twee meisjes met bijna dezelfde naam die naast elkaar wakker worden. Is dit ware liefde of een eenmalig avontuur?
Van de makers van Zes Dates en Suspicious Minds.

Bekijk Layla Leila hier ►

poëzie

Zo Gezegd

Zo Gezegd is een spoken word serie op het YouTube kanaal VPRO Poëzie. Deze ritmische vorm van dichten en spelen met woorden is een subcultuur van de mainstream poëzie. Spoken word lijkt soms het vergeten kindje van de poëzie, maar in werkelijkheid zijn er maandelijks diverse spoken word evenementen en is ons land vele spoken word artiesten rijk. Voor nu stellen we er negen aan je voor in Zo Gezegd

Bekijk het hier op YouTube ►

 

Ogendicht

De VPRO vindt het belangrijk om poëzie een podium te bieden en doet dat via het YouTube kanaal VPRO Poëzie. Ogendicht is een online serie waarin dichters hun favoriete poëzie voordragen.
Deze gedichten zijn eerder te horen geweest in hét late night cultuur programma op Radio 1: Nooit Meer Slapen.

Bekijk het met je ogen dicht op YouTube ►


 

DichterBij

DichterBij is een online serie over eigentijdse Vlaamse en Nederlandse dichters. De video's zijn een visuele schets uit het dagelijks leven van de dichter én een gedicht van de dichter zelf. Naast de serie DichterBij verschijnen er live voordrachten op het kanaal, bijvoorbeeld van evenementen als de Nacht van de Poëzie.

Bekijk de visuele schetsen én gedichten hier op YouTube ►

cinema

Onze man in Cannes

Cesar Majorana reist voor VPRO.nl af naar de zeventigste editie van het Filmfestival de Cannes. In drie afleveringen volgt hij drie jonge talenten tijdens hun zoektocht naar faam in de Zuid-Franse badplaats.

Bekijk Onze man in Cannes hier ► of op YouTube ►

 

Spiekview

Heb jij die ene dikke klassieker van een film nog niet gezien en kun je daardoor nooit met je vrienden of collega's meepraten? In Spiekview kijkt theatermaker Stephanie Louwrier de films die je gezien moet hebben en geeft jou tips en tricks zodat je wél mee kunt praten over die superbekende film.

Bekijk het hier op YouTube ►

Praten met Pepijn

Tijdens het Nederlands Film Festival sprak cabaretier Pepijn Schoneveld met de creme de la creme van de Nederlandse acteurs, over koetjes en kalveren.

Met o.a. Ruben van der Meer, Jan Kooijman, Diederik Ebbinge, Michiel Huisman, René Mioch en Lieke van Lexmond.

Bekijk het op YouTube ►

documentaires, reportages en interviews

Tims ^ Tent

In Tims ^ Tent ontvangt Tim den Besten gasten op de camping. De gasten zijn bijzondere en uitgesproken mensen die een middag of avond met Tim doorbrengen aan het zwembad, in de campingsnackbar of kokend op het gaspitje voor de tent.

Tims ^ Tent is een vrolijke, humoristische en oprechte webserie. Een kruising tussen Zomergifjes en Villa Felderhof.

Te zien op vpro.nl/timstent ► of check de afspeellijst op YouTube ►

BB3D

BB3D is een 20-delige online videoserie waarin belangrijke gebeurtenissen worden verteld aan de hand van kleine persoonlijke portretten van jonge mensen over de hele wereld. Beleef het iedere week mee in 3D!

Gemaakt door de correspondenten van Bureau Buitenland.

Bekijk de 3D-portretten op vpro.nl/bb3d ►

Eva la Futura

De ene ontwikkeling is nog maar net gearriveerd of de volgende staat al klaar. Het is amper bij te houden en niet elke technologische ontwikkeling is gemakkelijk te begrijpen. Gelukkig stuurt de VPRO Eva Cleven op pad als Eva la Futura om verslag te doen van al deze innovaties en de gevolgen ervan op onze levens.

Eva la Futura is te zien op haar eigen YouTube-kanaal ►

Dat gaat 'm niet worden

De wekelijkse opiniepeilingen van Maurice de Hond en andere waarzeggers worden door pers en politiek nauwlettend in de gaten gehouden. Ook door VPRO Gids redacteur Hugo Hoes. In de twee maanden voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 bezoekt hij in Dat gaat 'm niet worden (#DGMNW) elke week een kandidaat Kamerlid dat op grond van de laatste opiniepeilingen toch niet gekozen lijkt te gaan worden.

Te zien op vpro.nl/datgaatmnietworden of check de afspeellijst op VPRO YouTube ►

 

Wilders' droomvlucht

Wat is het ideologische verlangen van Geert Wilders? Michiel Lieuwma (o.a. bekend van De Snijtafel) en Daan F. Oostveen (filosoof aan de VU) ontdekken het in zijn favoriete attractie.

Bekijk het op vpro.nl/wildersdroomvlucht of op VPRO YouTube ►

 

Joggingman

Joggers. Op een dag was lopen niet meer genoeg voor ons en begonnen we te rennen. Zo sierlijk en sexy deinen ze voorbij. Moeiteloos lijkt het. Joggingman ontleedt de rennende mens. Elfie Tromp gaat op pad in park, bos en stad. Ren met haar mee en hoor de verhalen die ze joggend te horen krijgt.

Bekijk alle afleveringen op het speciale Joggingman YouTube-kanaal ►

Salaheddine in New York

Schrijver, tv- en theatermaker Salaheddine Benchikhi ging voor VPRO.nl naar New York om te onderzoeken hoe Marokkanen daar leven. Hoe vergaat het hen? Lopen ze tegen dezelfde problemen aan als Marokkanen in Nederland? Salaheddine maakt de balans op.

Bekijk Salaheddine in New York hier ►

Heemennekes en Hellehonden

Pascal van Hulst en Tom Hofland reizen in Heemennekes en Hellehonden van de Utrechtse heuvelrug tot de Twentse moerassen op jacht naar oer-Hollandse legendes. Bestaan de Witte Wieven? Wat gebeurt er als een hellehond je pad kruist? En wat is het verhaal achter de Hollandse zeemeerminnen?

Bekijk de 4 afleveringen hier ►

De Thuiszorgman

Al poetsend geeft De Thuiszorgman een inkijk in het leven van hulpbehoevende mensen. Hoe voelt het om afhankelijk te zijn van anderen? Wat gebeurt er met je als je leven kleiner is geworden en je niet meer alles kan doen wat je graag wilt? Waar word je gelukkig van?

Bekijk alles van De Thuiszorgman hier ►

animatie

Puberdagboek

Wie als puber een dagboek bij heeft gehouden, krijgt het ongetwijfeld soms heel warm bij het teruglezen van de melodramatische teksten. In Puberdagboek worden we meegenomen in het vroegere puberbrein van een aantal dappere vrijwilligers, die als volwassenen voorlezen uit hun intieme schrijfsels. De spannende avonturen, opwindende gedachten en beschamende gebeurtenissen van vroeger worden met hilarische animaties gevisualiseerd.

Bekijk hier de puberdagboeken ►

tim den besten

All you need is het spijt me

In All you need is het spijt me biedt Tim Den Besten enkele PVV'ers zijn excuses en een bosje bloemen aan.

Te zien op vpro.nl/hetspijtme en op het VPRO YouTube-kanaal ► 

De Yolanthe Documentaire

In De Yolanthe-documentaire verkent Tim den Besten met filmmaker Thijs Meuwese een van Tims grootste fascinaties en tegelijk een van zijn grootste irritaties: de publieke figuur Yolanthe Sneijder-Cabau. De korte en spraakmakende film is een zeer persoonlijke zoektocht naar Tims afkeer en waar die vandaan komt.

Bekijk De Yolanthe-documentaire hier ►

Frieten met...

Tim den Besten gaat naar België om een frietje te eten met bekende Vlamingen. In hun favoriete frietkot praat hij met hen over taal, film, seks en muziek. Hoeveel verschillen we nu echt van elkaar? En wat vinden Vlamingen van ons Nederlanders?

Met o.a. Herman Brusselmans, filmmakers Adil El Arbi en Bilall Fallah, Kaat Bollen en Belle Pérez.

Bekijk Frieten met... hier ►

Zomergifjes

Voor iedereen die een te druk leven heeft om drie uur lang naar Zomergasten te kijken, presenteert vpro.nl Zomergifjes. Vanuit de parkeergarage van de vpro interviewt Tim den Besten bijzonder leuke mensen over hun leven, werk en vreemde eigenschappen. In plaats van 3 uur op tv, duurt het 15 min op internet. En in plaats van televisiefragmenten, bekijken we animated gifjes.

Bekijk hier de Zomergifjes van 2014 ►

bram vermeulen

De geest van Zuid-Afrika

Hekserij, kruidenzalfjes en magie zijn in Zuid-Afrika een serieus onderdeel van het leven. Voor rijk en arm, wit en zwart. Correspondent Bram Vermeulen maakte voor vpro.nl een negendelige webserie over de onzichtbare wereld in Zuid-Afrika.

Bekijk De Geest van Zuid-Afrika hier ►

Ben je gelukkig?

Tijdens de voorbereidingen van de televisieserie Dwars door Afrika maakte Bram Vermeulen een drietal filmpjes voor vpro.nl waarin hij willekeurige Afrikanen de vraag voorhoudt die ze maar zelden wordt gesteld: Bent u gelukkig?

Bekijk Ben je gelukkig hier ►

diy

Zelfgemaakt

In de vpro YouTube-serie Zelfgemaakt legt Pieter van Boheemen uit hoe je iets moet maken. Van een bladblazerfluit tot een sjaal waarmee je je alcoholpercentage kunt meten. Na een aflevering van Zelfgemaakt weet je daadwerkelijk hoe je zoiets kunt maken.

Bekijk alle afleveriingen op het speciale Zelfgemaakt YouTube-kanaal ►