Bekijk de aflevering 'Zero days' in vier fragmenten. De introductie, een deel over veiligheid, over ethiek en handel en over de wapenwedloop.

Tegenlicht neemt je mee in de handel van 'zero days', onbekende lekken in software of op het internet. Een strijd tussen 'white hat' en 'black hat' hackers bepaalt onze online veiligheid. Deze aflevering is hieronder in vier losse delen te bekijken.

Deel 1: Zero days, white hat hackers en malware

Bekijk de introductie van de aflevering met een uitleg van wat 'zero days' zijn, wat het gevaar kan zijn van hacken en een korte geschiedenis van malware. Samen met Joshua Corman wordt over de beurs Defcon gewandeld. Ronald Prins van Fox-IT vertelt over het belang van internet in de huidige samenleving.

Deel 2: Veiligheid

Beveiligingsexpert Mikko Hypponen beschrijft de overgang van onschuldige malware naar serieuze wapens, legercommandant Hans Folmer vertelt over cyberoorlog en uitleg over Stuxnet.

Deel 3: Ethiek en handel

Meer gedetailleerde uitleg over zero days. Stan Hegt van KPMG en Katie Moussouris vertellen over handel in veiligheidslekken. Jonge hacker Olivier Beg en routinier Charlie Miller vertellen over de hacks die ze gedaan hebben en de handel daarmee.

Deel 4: Wapenwedloop

Beveiligingsexpert Karl Kasarda vertelt over de analogie van zero days exploits en wapens. Wat doen overheden met veiligheidslekken en maakt het Nederlandse leger gebruik hiervan? Met ook aandacht voor Vupen en Hacking Team. Wie beschermt burgers tijdens een digitale cyberoorlog?