De overgang naar een wereld vol drones is misschien begonnen maar nog niet voltooid. We geven een video-overzicht van hoe het niet moet.

Alle begin is moeilijk, zo ook de overgang van een drone-loze naar een drone-volle wereld. Dat we soms nog even moeten wennen aan de omgang met onze robotvriendjes blijkt uit de volgende reeks video's. Niet al te soepel manoevreren de eigenaren hun drone - al dan niet - nietsvermoedend richting gevaar. Dronebloopers!

Basketbalschot

Focus op de bal is in principe een waardevolle kwaliteit in de sportwereld. Maar in dit filmpje gaat dat ten koste van de drone. De arme metalen rakker had hier wel een beetje 'obstacle avoidance' kunnen gebruiken.

Ja, ik wil een blauwe plek

Drones lenen zich bij uitstek voor mooie cameramanoeuvres. Uitermate geschikt voor een huwelijksfilm. Als je weet wat je doet tenminste.

Jaloerse dieren

Drones die te pletter vliegen tegen objecten is één ding. Met een beetje oefening lossen we dat probleem wel op. Hoe zit het met jaloerse dieren? Eerlijk is eerlijk: drones zijn onze nieuwe beste vriendjes. Dat beseft deze aap maar al te goed.

Angry birds

Adelaars lijken de concurrentie in het luchtruim bovendien maar slecht te pruimen.

Bokkig

Dit dier heeft een slechte dag en is op ramkoers. Dat gaat ten koste van de drone en de eigenaar.

Heroïsche redding

Nederlander Zwier Spanjer had net een nieuwe drone van zeshonderd euro en ging er een eindje mee vliegen. De batterijen raakten snel leeg waarop de 'Phantom' in het water dreigde te landen. Het vooruitzicht van het kapotte speelgoed maakte een oergevoel in Zwier los, waarna hij een heroïsche reddingsactie uitvoerde.

Zijn filmpje ging viral met meer dan vier miljoen views. Reden genoeg voor een aantal spoofs.

Held op sokken

Deze Britse held op sokken bouwde een drone waarmee hij zelf kan vliegen. Het kost zesduizend pond, maar dan heb je ook een vehikel waarmee je in het grasveldje naast je huis een paar meter van de grond komt. Aantal propellors: 54. Maximale vliegtijd: tien minuten. Let vooral op het gilletje op 2:22 wanneer de uitvinder hoger gaat dan gewenst.