TTIP, ISDS, ICSID, ICS. Zie je door de afkortingen het handelsverdrag niet meer? Wil je zelf iets doen? In stap 5 zetten we enkele acties op een rij.

In heel Europa staat TTIP in de schijnwerpers. Het verzet tegen het vrijhandelsverdrag krijgt in veel landen steeds meer aanhang. Europese burgers vormen samen een front tegen de beoogde plannen. Over het hele continent, en ook in de Verenigde Staten, worden demonstraties georganiseerd om het verzet aan de Europese Unie kenbaar te maken.

Handtekeningenactie

De grote Europese handtekeningenactie wordt gevoerd door Stop TTIP. Dit zelf-georganiseerde Europese burgerinitiatief hoopt voor 6 oktober drie miljoen handtekeningen te verzamelen om te overhandigen aan de Europese Commissie in Brussel. Vanuit het Europese Parlement wordt deze actie gesteund door de Groenen/Europese Vrije Alliantie fractie.

Demonstraties tegen TTIP: Amsterdam

In Nederland wordt op zaterdag 10 oktober een protest tegen TTIP georganiseerd in Amsterdam op het Jonas Daniel Meijer Plein. Inmiddels hebben op de Facebook-pagina bijna 10.000 mensen zich aangemeld voor de demonstratie.

Demonstraties tegen TTIP: Berlijn

In demonstratiestad Berlijn wordt op 10 oktober ook gedemonstreerd tegen TTIP. Op Berlin Hauptbahnhof wordt een groot protest georganiseerd. Op Facebook geven al ruim 14.000 mensen aan hier bij aanwezig te zijn.

Demonstraties tegen TTIP: Brussel

In het hol van de leeuw wordt ook een grootschalige actie opgezet. Van 13 tot en met 17 oktober kunnen mensen bij het TTIP-kamp in Brussel te rade gaan met vragen. De organisatoren willen in deze dagen mensen mobiliseren en samen verzet tonen aan de Europese Unie. Waar deze 'vijf dagen vechten tegen TTIP' plaatsvinden, is nog onduidelijk maar een vol programma is wel reeds bekend.

Organiseer een Tegenlicht Meet Up

Wil je in discussie over de gevolgen van TTIP en ISDS? Kom dan op woensdag 7 oktober naar de Tegenlicht Meet Up in Pakhuis de Zwijger. Je kan ook naar een lokale Tegenlicht Meet Up in Rotterdam, Eindhoven of Groningen, allemaal op 8 oktober. Zelf een Tegenlicht Meet Up organiseren kan ook. Meer info en aanmelden is te vinden op deze site.