Timothy Sinclair is een van de vooraanstaande wetenschappers op het gebied van de grote kredietbeoordelaars en hun politieke, sociale en economische invloed in de wereld. Daarnaast is hij auteur van het eerste wetenschappelijke boek over de kredietbeoordelaars: 'The New Masters of Capital'.

De Nieuw-Zeelandse Timothy Sinclair studeerde politieke wetenschappen aan de universiteit van Canterbury. Na een baan als econoom en financieel analist voor de Nieuw-Zeelandse overheid, emigreerde hij naar Canada waar hij promoveerde aan de Universiteit van York. Hierna ging hij in Groot-Brittannië werken bij de Universiteit van Warwick, waar hij internationale politieke economie doceert. Sinclair heeft verscheidene prestigieuze prijzen en een titel ontvangen voor zijn proefschrift en zijn omvangrijke bijdrage aan zijn vakgebied.

Puzzelen met de kredietbeoordelaars

Sinclair is vooral geïnteresseerd in de puzzel van internationale financiële stelsels. Hierbij onderzoekt hij sinds 1990 de handel in schulden en leningen, de invloed van de kredietbeoordelaars en de effecten daarvan op het huidige financiële stelsel. Sinclair heeft een enorme lijst van publicaties op zijn naam en is auteur van het eerste uitgebreide wetenschappelijke boek over Moody's Investors Service en Standard & Poor's (S&P). Dit boek, The New Masters of Capital, werd gepubliceerd door Cornell University Press in 2005. Hierin legt hij in duidelijke termen uit wat kredietbeoordelaars zijn, waar ze vandaan komen, en wat voor politieke, sociale en economische invloed ze hebben op een mondiale schaal.