interviewserie

over The Fourth Estate

Garbus laat vanuit het perspectief van correspondenten van het Witte Huis, onderzoeksjournalisten en redacteuren bij The New York Times de uitdagingen, overwinningen en valkuilen zien van de verslaggeving over president Trump, die de vrije pers de oorlog heeft verklaard.
 
Het uithoudingsvermogen van de politieke verslaggevers van The New York Times wordt op proef gesteld als ze zich aanpassen aan een non-stop nieuwscyclus, de onvoorspelbaarheid van het Witte Huis en een president die hen 'de vijand van het volk' noemt.
 
Naast de verslaggeving over de president heeft de krant ook haar eigen uitdagingen. De opbrengst van advertenties loopt terug. Digitaal gaat drukken vervangen, podcasts zijn nu synoniem met papier, en Twitter brengt het nieuws als eerste. Kan The New York Times zich aanpassen aan een digitale toekomst zonder iets belangrijks te verliezen in het proces? 

meer Amerika

Presidential Podcast

VPRO-presentator Chris Kijne en NRC-correspondent Guus Valk maken een twee wekelijkse podcast, waarin ze het laatste nieuws rond Donald Trump bespreken. Wees op de hoogte en luister mee in The Presidential Podcast, een samenwerking van NRC en VPRO Bureau Buitenland.

Droomland Amerika

In Droomland Amerika (2016) reist Nieuwsuur-journalist en voormalig Amerika-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal in acht afleveringen door de Verenigde Staten. Hij onderzoekt wat voor land Obama achterlaat voor zijn opvolger Donald Trump.

Americanos

De grootste migrantendoorgang ter wereld ligt tussen Guatemala en de Verenigde Staten. In Americanos (2016) reist Stef Biemans in vijf weken langs deze route om uit te zoeken hoe dat komt. Wat brengt mensen zover om deze vrijwel onmogelijke tocht te maken? En waar dromen ze onderweg van?