Al meer dan vijftig jaar is News Corp, het bedrijf van Rupert Murdoch, een van de machtigste mediabedrijven ter wereld. Deze driedelige documentaireserie toont het verhaal van de man die wordt gevierd en gevreesd door politici.

De invloed van de Amerikaanse mediamagnaat Rupert Murdoch is enorm. Met zijn kranten en televisiezenders maakt of breekt hij premiers en presidenten. Hij zorgde er mede voor dat het Westen ten oorlog trok tegen Irak en hij had een hand in de Brexit. Ondertussen woedt er in zijn eigen familie een strijd om de opvolging. Deze driedelige serie vertelt het verhaal van een invloedrijk man, gevierd en gevreesd door politici.

Regie: Jamie Roberts

Aflevering 1: Kingmaker

maandag 3 juli om 23.10 uur op NPO 2

In de jaren 60 is Rupert Murdochs News Corp uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste media-imperiums. En het is geen geheim dat Murdoch zijn media inzet om politieke bondgenoten in een goed daglicht te zetten.

Met de verkiezingen van 1997 in het Verenigd Koninkrijk in aantocht rijst dan ook de vraag wie Rupert Murdoch zal steunen: Tony Blair of John Major?

Daarnaast moet hij, gezien zijn leeftijd, een van zijn kinderen benoemen tot opvolger. Zijn dochter Elisabeth lijkt de meeste kans te maken.

Het nieuws dat Murdoch trouwt met een van zijn medewerkers laat 'een bom' ontploffen in de familie en wanneer zijn dochter trouwt met een man die niet echt fan is van Murdoch, komt zijn opvolging in het gedrang.

Aflevering 2: The Rebel Alliance

maandag 10 juli om 23.10 uur op NPO 2

Er zijn opnieuw verkiezingen en Gordon Brown van de Labour Party en David Cameron van de Tory Party hengelen om Rupert Murdochs politieke genegenheid.

Een groep mensen, waaronder acteur Hugh Grant, formule 1-baas Max Mosley en journalist Nick Davies, onderneemt ondertussen actie om de malafide praktijken en de vriendjespolitiek binnen het Murdoch-imperium aan de kaak te stellen.

Wanneer aan het licht komt dat het mediabedrijf van Murdoch de telefoon van een vermoord schoolmeisje gehackt heeft, heeft Murdoch een enorm probleem. Medewerkers worden gearresteerd en aangeklaagd en zijn tabloid News of The World wordt opgeheven.

Aflevering 3: The Comeback

maandag 17 juli om 23.10 uur op NPO 2

Het gaat niet goed met Rupert Murdoch; hij wordt gedumpt door zijn politieke partners, zijn reputatie ligt aan diggelen, zijn moeder is gestorven en zijn vrouw is verliefd op Tony Blair. Hun huwelijk komt tot een einde.

Maar Murdoch werkt aan een comeback. Samen met politicus Nigel Farage ontwikkelt hij de Brexit-strategie en hij steunt Donald Trump in zijn gooi naar het presidentschap. Tussendoor begint hij te daten met model Jerry Hall.

Uiteindelijk zet hij zijn twee zoons aan het hoofd van zijn imperium in de hoop zo te ontdekken wie het best zijn opvolger kan worden.