Tim den Besten ontmoet in Tim op de thee de springlevende Puck (82) die gefascineerd is door de dood. Hij bezoekt ook Jente, een tambour-maître van vijftien en Hilmano, een dakloze dichter die al 35 jaar op straat leeft.

Puck

De levenslustige Puck Kooij (82) heeft een bijzondere hobby: de dood en begraafplaatsen. Hoewel ze springlevend is en nog lang niet dood wil, heeft ze wel ‘met veel plezier’ zo’n beetje alles voor haar eigen begrafenis alvast geregeld. Zo is er een graf met een grafsteen en haar kist staat ook al klaar; in haar woonkamer. 'Het feit dat je doodgaat geeft betekenis aan het leven' is haar motto.

Jente

De pas vijftienjarige Jente Visser is tambour-maître van showband Takostu uit Stiens. Hij is daarmee één van de jongste tambour-maîtres van ons land. Dat hij ooit de leider zou worden van een showband kon eigenlijk niet missen; als tweejarig jongetje liep hij al met een trommel om zijn nek met stokken te gooien. Inmiddels is de showband een veelgevraagde act en treedt Jente overal in Europa op.

Hilmano

De charmante Hilmano van Velzen leeft al 35 jaar op straat. Hij heeft in die tijd veel gebedeld, gestolen en hier en daar ook wel wat drugs gebruikt. Een paar jaar geleden begon hij op zomaar een dag met dichten, stapte op wat mensen af met de vraag of hij hen een gedicht mocht voordragen en kreeg laaiend enthousiaste reacties. Én wat geld. Sindsdien noemt hij zichzelf de dakloze dichter en verdient hij genoeg om de dagen door te komen.