Tim den Besten ontmoet in Tim op de thee Abdulaal, hij is al sinds zijn twaalfde geïnteresseerd in politiek. House-opa Johan is elk weekend op een festival te vinden. En dragqueen Jennifer strijdt voor de goede zaak.

Abdulaal Hussein

Abdulaal Hussein (19) is in 2016 gevlucht uit Soedan. Hij was daar op zijn twaalfde al lid van een linkse politieke partij en inmiddels kent hij ook alle Nederlandse partijprogramma's uit zijn hoofd (en zeventien volksliederen). Hij heeft Nederlands geleerd door veel naar de speeches van Jesse Klaver te luisteren.

house-opa Johan

House-opa Johan de Vries (86) houdt erg van techno en is tijdens het festivalseizoen ieder weekend op een festival te vinden. Johans vrouw is voorjaar 2018 overleden en hij mist haar iedere dag. Dansen is een goede afleiding.

Meer weten over Johan? Bekijk zijn Facebook & Instagram.

Jennifer Hopelezz

Richard Keldoulis is halverwege de jaren '90 uit Sydney naar Amsterdam verhuisd en sindsdien zeer actief in de gayscene. Zijn alter ego Jennifer Hopelezz werd tijdens een gay pride in Sydney 'geboren'. Richard durft als Jennifer meer. Zij is politiek heel actief. Ze probeert PrEP, een medicijn dat beschermt tegen hiv, in het basispakket te krijgen. Jennifer is ook moeder van 'House of Hopelezz' en organiseerde een Superball voor dragqueens.

Met dank aan De ARM kringloopcentrum Utrecht, Paradiso, Patronaat, Superball.