TreurTeeVee is terug op de treurbuis en VPRO sprak opnieuw de perverse burgerman Uusbief (Peter van Rooijen). Wat vindt hij van de recente ontwikkelingen?

Jim Schulpen

Als reïncarnatie bestaat, in welke vorm zou jij dan terugkomen op aarde
Een eend. Voor de duidelijkheid: een mannetjeseend. Geen vrouwtjeseend. Als ik die taferelen in die vijvers soms zie, denk ik altijd: 'Nou, blij dat ik geen vrouwtjeseend ben'.

Wat zou je doen als de liefde van je leven je niet meer wilt hebben?
Die heb ik niet, maar stel dat ik die zou hebben en stel dat we het dan ook zouden doen met elkaar en stel dat ze dan op een gegeven moment zou zeggen 'Uusbief, dit kan gewoon niet, dit is niet normaal', dan denk ik, ja, weet je, liefde kan ook van één kant komen. Ik zou nog steeds met haar mee kunnen wandelen naar haar werk (op gepaste afstand uiteraard). En ik zou een heleboel foto's van haar hebben waar ik nog steeds van zou kunnen genieten.

Waar ben jij heel goed in?
Onopgemerkt foto's nemen. En choreografie, dat kan ik ook vrij goed, maar dat interesseert me weer niet zoveel, dat is echt alleen voor noodgevallen, enfin, we hebben onszelf allemaal wel eens uit een super gênante situatie moeten dansen toch?

Wat moet er volgens jou veranderen in Yolandia?
Ik weet niet, ik vind het wel best zo. Ik denk altijd 'Het ligt vast aan mij'. Ja, doorzichtige stoeltjes in het openbaar vervoer zouden in de zomer leuk zijn, maar ja, dat heeft ook duidelijk nadelen als je er iets langer over nadenkt, dus laat het maar zoals het is zou ik zeggen.

'Liefde kan ook van één kant komen.'

lees ook de interviews met