TreurTeeVee is terug op de treurbuis en VPRO sprak opnieuw psychotherapeute Yolanda (Ellen Parren). Wat vindt zij van de recente ontwikkelingen?

Jim Schulpen

Op wiens talent ben jij jaloers?
Ik kan soms ontzettend onder de indruk zijn van mijn vader. Die man heeft zo’n talent, voor alles eigenlijk. Wow. Zelf ben ik ietsje zoekender. Maar ook dat is een talent! Goed zoeken is ook een talent! Weet je, soms kijk ik naar van die talentloze mensen op de teevee en dan denk ik; hoe bestaat het? Waarom zij wel en ik niet?

Als reïncarnatie bestaat, in welke vorm zou jij dan terugkomen op aarde?
Als mijn vader.

Wat is je favoriete feestdag en waarom?
Valentijnsdag! Oh de spanning van de postbode die er aan komt! En of hij wel of geen brief van een Valentijn voor jou bij zich heeft! Dat vind ik ieder jaar zo’n heerlijk spannend gevoel! En stel dat er niks voor jou bij zit, dan is dat he-le-maal oké! Dat kan de beste overkomen! Dat is he-le-maal oké! Misschien ben je gewoon te saai om een brief te krijgen. Of te lelijk. Ben je gewoon een saai en lelijk monster! Sorry kunnen we alsjeblieft door naar de volgende vraag? 

Wat zou je doen als de liefde van je leven je niet meer wilt hebben?
Nou gelukkig ben ik een happy single en hoef ik dit soort taferelen nooit mee te maken. Heerlijk! Wat een bevrijding! Ik word nooit verlaten! Geweldig hè? Dat heb ik toch even goed voor elkaar of niet? Iedere dag weer denk ik: ik word in ieder geval nooit verlaten. En dan snuif ik eens goed de geur van mijn kamer op, neem een trek van mijn sigaretje en ben ik er weer helemaal klaar voor. 

'Goed zoeken is ook een talent.'

lees ook de interviews met