Villa VPRO

o.a. Misdaad en straf, Stemmen in Kenia

Villa VPRO

o.a. Misdaad en straf, Stemmen in Kenia

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

verkiezingen kenia

vanaf 00:02:44

De Kenianen mogen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. In 2007 eindigde de presidentsverkiezingen in een bloedbad, waarbij meer dan 1000 doden vielen. Journalist Joanie de Rijke is in de sloppenwijk Mathare waar de vorige keer de vlam in de pan sloeg.

Metropolis Overspel in Indonesië

vanaf 00:10:02

Metropolis Radio gaat vreemd deze week. Onze correspondenten gaan de wereld rond om te kijken hoe er met buitenechtelijke relaties wordt omgegaan. We beginnen in Indonesie waar overspel bij de volkscultuur hoort. Er bestaat zelfs een apart woord woord: de wanita simpanan, de reserve -of bijvrouw. Een bijdrage van Wilma van der Maten.

Rathenau Instituut

vanaf 00:16:18

Jezelf aantrekkelijker of sterker maken is niet nieuw. Je kunt bijvoorbeeld borstimplantaten nemen of doping inspuiten. Maar er is meer: Een elektrodentherapie om slimmer te worden bijvoorbeeld of een pilletje voor meer discipline. De wetenschap staat niet stil en steeds meer gezonde mensen weten hun weg naar deze mensenverbeteringsmiddels te vinden. Onderzoeker Mirjam Schuijff houdt zich met deze middelen bezig voor het Rathenau Instituut en de maatschappelijke discussie, een instituut dat de publieke en politieke meningsvorming stimuleert over wetenschap en technologie.

Dylan Prins

vanaf 00:36:08

Dostojevski schreef met Misdaad en Straf één van de eerste literaire thrillers. Het boek wordt wereldwijd nog altijd veel gelezen. Gisteren was er de eerste geactualiseerde voorstelling van Bas Heijne en Ola Mafaalani(regie). Onze cultuurredacteur heeft de voorstelling laten recenseren door filosofiestudent en Dostojevski-fan Dylan Prins.

Juridisch panel

vanaf 00:41:59

In ons juridisch panel schuiven D66-kamerlid Magda Berndsen en de advocaten Marnix van der Werf en advocaat Sidney Smeets. Aan bod komen de laatste ontwikkelingen op het gebied van strafrecht en veiligheid.

advertentie