Villa VPRO

o.a. China - Wereldleider? Aanslag vliegveld Kabul

Villa VPRO

o.a. China - Wereldleider? Aanslag vliegveld Kabul

Wordt China de nieuwe wereldleider? Deze vraag staat centraal in ons gesprek met China-deskundige Jan van der Putten. Hij schreef het boek: China, wereldleider? Drie toekomstscenario's. Verder in de Villa een nieuwe Metropolis Radio over een eenzame Hindoe-priester in Pakistan. In het eerste half uur is er een nieuwe 1-minuut en in het tweede halve uur een nieuwe Schuld en Boete-panelgesprek.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Aanslag Kabul

vanaf 00:02:20

In de Afghaanse hoofdstad Kabul werden de bewoners vanochtend opgeschrikt door een serie explosies. De Taliban hebben weer van zich laten horen. Cordaid- medewerker Stephanie Joubert verblijft in de buurt van de aanslag en vertelt er over in de Villa.

Metropolis Pakistan

vanaf 00:08:41

Dominees, imams, gebedsheren en paters. Een beetje georganiseerde geloof heeft een voorganger. Onze Metropolis-correspondenten zoeken deze week priesters op. In Pakistan is het Hindu-priesterbestaan eenzaam. De meeste Hindoes zijn de overwegend islamitische hoofstad Lahore ontvlucht. Een bijdrage van Wilma van der Maten.

Jan van der Putten China

vanaf 00:14:28

China maakt indruk. Het grootste exportland,  met de grootste consumentenmarkt groeit als kool, en het Aziatische land is ook het grootste fabriekland ter wereld. Een wereldmacht in opkomst dat niet genegeerd kan worden.Maar wat is de realiteit achter deze duizelingwekkende cijfers? En kloppen die getallen wel? Jan van der Putten, oud-China-correspondent –en deskundige, maakte er een hele studie van en schreef het boek China, wereldleider? Drie toekomstscenarios.

Cultuurrubriek

vanaf 00:35:52

Dichter en schrijver Adonis is voor veel Arabieren in de diaspora een icoon. Over hem gaat tijdens Poetry de documentaire Het verdwenen land in première. Regisseur John Albert Jansen: ‘Als vrijdenker is hij vanzelfsprekend een criticus van de islam en de Arabische wereld’. Onze cultuurredacteur Anton de Goede sprak met hem.

Juridisch Panel

vanaf 00:41:38

Onze paneldeskundigen bespreken het laatste nieuws uit de onderwereld en rechtbank in ons juridische panel. met strafrechtadvocaten Marnix van der Werff en Peter Plasman en justistieverslaggever Marian Husken.

advertentie